Witek Mondry wygrał 8. edycję programu „Hell's Kitchen”. Na co planuje przeznaczyć zdobyte pieniądze?
Witek Mondry wygrał 8. edycję programu „Hell's Kitchen”.
Zdobył prestiżowy tytuł, 100 tysięcy złotych i staż w restauracji Mateusza Gesslera. W finałowej rywalizacji brali udział także Dominika „Domi” Blaszkiewicz, Martyna Cieplak, Dominika Glegoła i Kordian Gordewski. Cała piątka pracowała drużynowo pod bacznym okiem szefa „Hell's Kitchen”.
Wiosną czternastka pasjonatów gotowania podjęła wyzwanie w "Hell's Kitchen". Podnosili kwalifikację, wiedzę, umiejętnościi i uczyli się opanowania pod okiem Mateusza Gesslera oraz sous chefów: Martina Gimeneza Castro i Roberta Kondzieli. W każdym challenge'u i podczas każdego serwisu walczyli o przedłużenie przygody w show. Kolejno z programem żegnali się Bartosz Godzisz, Oliwia Augustyn, Dawid Grzybowski, Laura Sidor, Lidia Szumniak, Edyta Niewiadomska, Piotr Wojcieszak, Arkadiusz Kryśkiewicz i Józef Bolach.
Witek Mondry - zwycięzca 8. edycji „Hell's Kitchen” ukończył szkołę gastronomiczną w Krakowie, a pracuje w restauracji w Katowicach. Gra na pianinie i uważa, że muzyka jest najlepszą przyprawą. Marzy o podróży do Japonii, żeby rozwijać swoje kulinarne umiejętności.
Uroczysty finał ósmej edycji miał miejsce w studiu Polsatu podczas transmisji na żywo. W roli gospodyni Paulina Sykut-Jeżyna, a obok niej także sous chefowie Robert Kondziela i Martin Gimenez Castro, menedżer sali Łukasz Henryk Sagan, a także pozostali uczestnicy.
Nie przegap najważniejszych wiadomości