Koniec roku to zawsze doskonały moment na małe i duże podsumowania. Dlatego i my pokusiliśmy się o rachunek sumienia. Wytypowaliśmy 5 interesujących gastro wydarzeń i naszych publikacji.
2019 r. był niezwykle urodzajny jeśli chodzi o gastro wydarzenia i niebanalne publikacje. Zapraszamy na ich subiektywny przegląd by HorecaTrends.pl:
Podczas XII edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2019 (konferencję organizuje Grupa PTWP) miała miejsce premiera wyjątkowego wydawnictwa - #Trendbook 2019 - publikacji, która wskazuje, jakie zjawiska i wartości będą najmocniej wpływać na świadomość konsumentów, a tym samym kształt rynku spożywczego, handlowego i gastronomicznego w najbliższych latach. Nasza redakcja mocno maczała paluszki w tej publikacji - polecamy!
Redakcja HorecaTrends.pl w listopadzie 2019 w ramach Forum Rynku Spożywczego i Handlu zorganizowała cykl debat, rozmów i paneli pod wspólnym hasłem: #HorecaTrendsTalks. W ramach tych spotkań odbyły się dwa blogi spotkań z wybitnymi ekspertami ze świata gastronomii. Podczas pierwszego z nich zatytułowanej #HorecaTrendsTalks – czym żyje polska scena gastro? wraz z zaproszonymi Gośćmi stworzyliśmy foodowy słownik gastro #tagów. Podczas drugiej debaty: #HorecaTrendsTalks – przyszłość gastronomii w rękach food delivery - po raz pierwszy w Polsce na jednej scenie i w jednym panelu spotkali się przedstawiciele najważniejszych firm z sektora food delivery.
Nasza redakcja prowadzi kilka autorskich cykli w serwisie. Jednym z nich, a przy okazji również jednym z Państwa ulubionych, są nasze inspiracje... Dlatego przypominamy kilka z nich:
Już od ponad roku rozmawiamy z autorytetami ze świata kulinariów i gastronomii na temat ich upodobań żywieniowych i afrodyzjaków. W 2019 r. w naszej sekcji przepytanych w ramach autorskiego cyklu: MENU Główne czyli Kwestionariusz HorecaTrends znalazło się wielu ciekawych rozmówców.
W tym miejscu podzielimy się linkami wydarzeniami, które nas mocno inspirowały w 2019 r.
Piotr Więcławski vel Vienio wydał książkę "Brzuchomówcy" - zaczytujemy się...to naprawdę smakowity kąsek!
Restaurant Week - marka sama w sobie. Inicjatorzy akcji uczą Polaków nie tylko chodzić do restauracji ale i podpowiadają jak szanować jedzenie. I my to bardzo szanujemy!!!
Gastrofajer - nasza redakcja ma duży sentyment do tej śląskiej imprezki ;)
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.