Partnerzy portalu
HorecaTrendsTalks. Zapraszamy na rozmowy o wyzwaniach i przyszłości rynku XV Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Zapraszamy 7-8 listopada 2022. / fot. PTWP

HorecaTrendsTalks. Zapraszamy na rozmowy o wyzwaniach i przyszłości rynku

Autor: Magdalena Brzózka Data: 26 października 2022 21:59

Już 8 listopada zapraszamy na HorecaTrendsTalks w ramach XV Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Porozmawiamy wyzwaniach i bolączkach sektora a także o przyszłości gastronomii.

HorecaTrendsTalks. Zapraszamy na spotkanie branży HoReCa

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to doroczna okazja do spotkania i dyskusji w jednym miejscu przedstawicieli największych firm sektora spożywczego i HoReCa: producentów, przetwórców, dystrybutorów i handlowców, a także osób z rządu i organizacji branżowych mających realny wpływ na zmiany w sektorze spożywczym i handlowym.

Szczególnie zapraszamy na HoReCa TrendsTalks - cykl rozmów poświęconych wyzwaniom i przyszłości gastronomii, które odbędą się 8 listopada 2022 w godzinach 13:30-15:00. 

Tematyka HorecaTrendsTalks:

Wyzwania rynku HoReCa. Poradnik restauratora

Kondycja gastronomii po pandemii

Dostawcy w gastronomii – jak stworzyć współpracę „szytą na miarę”

Wyzwania rynku HoReCa: rynek pracy, drożyzna, inflacja, ceny surowców

Gastronomia to „penny business“

Nowe technologie w restauracji przyszłości – aplikacje i roboty zamiast kelnerów

Food waste w Horeca. Nowe technologie w obliczaniu Food management 

Udział w sesji wezmą:

● Robert Ciechomski, TGM HoReCa Manager, MAKRO Cash and Carry Polska SA

● Adam Leda, prezes zarządu, Browar Zamkowy Cieszyn Invest Sp. z o.o.

● Marcin Stolarz, prezes zarządu, PTWP Event Center Sp. z o.o.

● Maciej Żakowski, współtwórca Restaurant Week Polska, Fine Dining Week i World Class Cocktail Festival, właściciel planoía, RestaurantClub.pl, ORZO

Sylwester Cacek, prezes zarządu, Sfinks Polska SA

● Jakub Emanuel Malec, Food Waste Manager, Żabka Polska

AGENDA FORUM RYNKU SPOŻYWCZEGO I HANDLU

Forum Rynku Spożywczego i Handlu: sesje tematyczne

SESJE TEMATYCZNE 7 listopada:

● Think Agile: Branża spożywcza zawsze zwinna

● Gorączka przejęć, czyli co wywołało falę konsolidacji

● Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości

● Żywność i opakowanie bez śladu - reduce, reuse, recycle

● Fabryka 4.0 – zautomatyzowana, zrobotyzowana, cyfrowa, ekologiczna

● Transformacja branży mięsnej

● GOZ i ROP, czyli kluczowe skróty dla branży FMCG i handlu

● Zarządzanie firmą FMCG w dobie zmieniającego się świata

● Rynek żywności roślinnej – perspektywiczna nisza rozpycha się w mainstreamie

● Alkohole i przekąski – gwiazdy sklepowej półki

Wieczorem, pierwszego dnia odbędzie się gala wręczenia nagród Food&Retail Awards oraz Certyfikatów Dobry Produkt.

SESJE TEMATYCZNE 8 listopada:

● Nowy handlowy ład

● Konsumenckie motto: tanio, online, blisko

● ESG w branży spożywczej i handlowej

● Foodtech i Retailtech – innowacje i strat-upy zmieniają obraz rynku

● Power of e-commerce

● HoReCa TrendsTalks

Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2022

Zapraszamy do rejestracji na udział w tegorocznej edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu, która odbędzie się 7-8 listopada w Hotelu Grand Sheraton Warsaw.

Think Agile – to główne hasło tegorocznej 15. edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Mieści w sobie setki elastycznych i zwinnych działań, które polskie firmy podejmują każdego dnia, by w zmiennej rzeczywistości zareagować odpowiedzialnie, skutecznie i właściwie odpowiedzieć na potrzeby rynku.

Dlaczego warto zarejestrować się na Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2022?

● Networking. W jednym miejscu spotkają się: najważniejsi w kraju przedstawiciele i liderzy branży, inwestorzy, eksperci oraz przedstawiciele władz samorządowych. Od Ciebie zależy, jak wykorzystasz nowe kontakty.

● Najgorętsze tematy w branży: nowy handlowy ład | żywność i opakowania bez śladu | fabryka 4.0 | zarządzanie FMCG | ESG w branży spożywczej i handlu | foodtech, retailtech i e-commerce | trendy dla sektora HoReCa.

● Forum to 2 intensywne dni wypełnione dyskusjami o aktualnych wyzwaniach branży, najnowszych trendach w sprzedaży, szansa dzielenia się wiedzą oraz rozwiązaniami wdrożonymi w polskich realiach.

● Wiedza i inspiracje. Szansa na uzyskanie konstruktywnych wniosków, diagnoz dotyczących kształtu i perspektyw rozwoju jednej z największych gałęzi gospodarki w naszym kraju – branży spożywczej, handlowej i HoReCa.

● Udział w wieczornej gali wręczenia Nagród Food&Retail Award oraz certyfikatów Dobry Produkt przyznanych w drodze plebiscytu.

● Szansa na uzyskanie konstruktywnych wniosków, diagnoz dotyczących kształtu i perspektyw rozwoju jednej z największych gałęzi gospodarki w naszym kraju – branży spożywczej, handlowej i HoReCa.

Organizatorem 15. edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2022 jest Grupa PTWP wraz z redakcjami PortalSpozywczy.pl, DlaHandlu.pl oraz HoReCaTrends.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz