×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Jak ugotować bób? Andrzej Polan gwarantuje, że wyjdzie bezbłędnie
Andrzej Polan na swoich social mediach dzieli się praktycznymi poradami dotyczącymi gotowania. Fot. Polana Smaków/Facebook

Jak ugotować bób? Andrzej Polan gwarantuje, że wyjdzie bezbłędnie

Autor: PTWP - horecatrends.pl Opublikowano: 21 lipca 2023 10:55

Andrzej Polan, szef kuchni Polana Smaków w Warszawie na swoich social mediach radzi, jak ugotować idealny bób. Wystarczy 6 minut gotowania?

Szef kuchni zaczyna od porady, by kupowany bób był jasno zielony - należy omijać zażółcony bób, bo świadczy to o tym, że był zerwany co najmniej tydzień wcześniej.

W jakiej wodzie gotujemy bób?

Jak podkreśla Andrzej Polan, bób wrzucamy na gotującą się wodę - nie wrzucamy go do zimnej. 

''Pamiętajcie o 1:1 cukrze i soli i gotujemy nie dłużej niż 6 minut. Należy pamiętać później szybko przelewamy zimną wodą. I gwarantuję, że to będzie najpyszniejszy bób, który Wy lubicie zjeść jak i ja'' - radzi Andrzej Polan. 

Dania z bobem - jak podaje go w Polanie Smaków

W letniej, lipcowej karcie Polany Smaków, restauracji Polana Smaków w Warszawie danie z bobem to Pierogi z kurkami, twarogiem i bobem, rumiana bułka, szpinak. 

Pierogi pierogi z kurkami, bobem i twarogiem w Polanie Smaków w Warszawie..jpg

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz