Gwiazdkowa restauracja Pétrus w Knightsbridge w Londynie należy do Gordona Ramsaya. Tatar wołowy wchodzi w skład lunchowego menu Pétrus, które kosztuje 65 funtów od osoby.
tRestauracja Pétrus powstała w marcu 2010 r, a w 2011 r. została nagrodzona gwiazdką Michelin - i to wyróżnienie utrzymuje do dzisiaj. Lokal oferuje menu a la carte oraz prestige menu - oba w wersji wegetariańskiej.
W dni powszednie w restauracji Pétrus dostępne jest menu lunchowe, które kosztuje 65 funtów od osoby. Do wyboru są dwie przystawki, dwa dania główne oraz deser. Jedną z przystawek jest tatar z wołowiny z Kumbrii, regionu w północno-zachodniej Anglii. Towarzyszą jej m.in. musztarda Savora i ogórki konserwowe.
Obecnie restauracja jest czynna od środy do niedzieli. A jak zapowiada Pétrus, od 9 maja 2022 r. będą czynni w poniedziałek w porze kolacyjnej, a we wtorek na lunch i kolację.
Szefem kuchni gwiazdkowej restauracji Pétrus w Londynie jest Francuz Orson Vergnaud, który z wykształcenia jest... matematykiem.
W portfolio Gordon Ramsay Restaurant znajduje się kilkadziesiąt restauracji znajdujących się w Wielkiej Brytanii i poza nią. Są to m.in. Savoy Grill - Gordon Ramsay, Bread Street Kitchen&Bar, The Narrow, Street Pizza i Street Burger.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.