Kuba Korczak: Szefowie kuchni stali się trendsetterami rynku (wideo)



JS/horecatrends.pl - 11 grudnia 2018 10:09


Szefowie kuchni stali się trendsetterami rynku, ponieważ pokazali, że mamy wspaniały rynek produktów regionalnych i warto na nie zwracać uwagę. Jadąc w dane miejsce można poznać, jak smakują dania z konkretnych regionów – powiedział Kuba Korczak, szef kuchni i organizator wydarzeń kulinarnych.

Kuba Korczak pozytywnie ocenił podejście do produktów regionalnych restauratorów i szefów kuchni.

– Bardzo mocno to wspieram. Mam przyjemność organizować wydarzenie, które ma na celu promowanie wprowadzania produktów regionalnych do kuchni, które restauratorzy i szefowie kuchni mają wokół siebie. Jest to świetny trend, szefowie kuchni stali się trendsetterami rynku, ponieważ pokazali, że mamy wspaniały rynek produktów regionalnych i warto na nie zwracać uwagę – wyjaśnił kucharz.

{film;14045}

– Rynek produktów regionalnych jest rozsiany po całej Polsce dosyć równomiernie. Prawda jest taka, że jeżeli się chce, to produkty najwyżej jakości można produkować nawet w Warszawie czy bliskiej okolicy. I tak robi wiele osób. Jest to kwestia zainteresowania się tematyką i myślę, że w koło nas znajdziemy dużą ilość producentów, którzy zasługują na uznanie – dodał Kuba Korczak.