Urszula Somow została nowym członkiem sztabu Legii Warszawa w roli dietetyka.
Urszula Somow będzie odpowiadała za wsparcie żywieniowe zawodników pierwszego zespołu Legii Warszawa. Ma doświadczenie we współpracy z kadrami narodowymi, drużynami i indywidualnymi sportowcami na najwyższym światowym poziomie.
Współpracowała z Polskim Związkiem Piłki Nożnej przy Szkole Trenerów, była konsultantem w Centralnym Ośrodku Sportu oraz głównym dietetykiem kadr olimpijskich Polskiego Związku Lekkiej Atletyki, Polskiego Związku Piłki Siatkowej (siatkówka plażowa) oraz klubów Skra Bełchatów i Onico Warszawa. Urszula Somow jest absolwentką dietetyki na SGGW w Warszawie oraz autorem wielu publikacji w tym obszarze.
- Urszula jest wzmocnieniem sztabu oraz wsparciem merytorycznym dla kuchni ze względu na profesjonalizm i doświadczanie w opracowaniu systemów żywieniowych dla zawodowych sportowców. Będziemy kontynuować rozwój obszaru dietetyki, zapewniając wysoką jakość zbilansowanych posiłków i suplementacji dla lepszego funkcjonowanie organizmów piłkarzy - mówi szef działu motoryczno-medycznego Bartosz Bibrowicz.
Ojciec Urszuli, Jerzy Somow, przez trzy dekady był fizjoterapeutą Legii Warszawa.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.