- Ta książka była dla mnie największym wyzwaniem i praca nad nią zajęła mi ponad dwa lata. Chciałam stworzyć książkę, która będzie pokazywać kuchnię po polsku, czyli na miarę naszych czasów – prostą, tanią, szybką i pyszną. Bez długich list składników i bez rezygnacji z ulubionych smaków. Za to z pieczeniową ciecierzycą, gulaszem z czerwonych porzeczek, mielonymi soczewicowymi, rewolucyjnym pasztetem bez pieczenia i ponad setką innych, zupełnie nowych przepisów - informuje autroka kultowego bloga Jadłonomia na Facebooku.
- Oprócz przepisów znajdziecie też rozdział z podstawami. Nareszcie będzie wiadomo jak ugotować idealnie puchaty ryż, jak usmażyć doskonałe boczniaki, jakie przyprawy dorzucić do gotowania kaszy, po co redukować aquafabę i co zrobić, żeby fasola miękła szybciej niż zwykle. Włożyłam w tę książkę całą głowę i serce. Mam nadzieję, że się Wam spodoba. Książka będzie dostępna w księgarniach już 03.06 - zapowiada Marta Dymek.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.