×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Menu Andrzeja Polana na Wielkanoc czyta się jak wiersz. Ile kosztują dania?
Szef kuchni Andrzej Polan. Fot. Polana Smaków/Facebook

Menu Andrzeja Polana na Wielkanoc czyta się jak wiersz. Ile kosztują dania?

Autor: Katarzyna Gubała Data: 31 marca 2023 08:25

Andrzej Polan, szef kuchni i właściciel restauracji Polana Smaków w Warszawie w menu Wielkanoc 2023 postawił na tradycyjne dania, w których korzysta z regionalnych produktów. Menu czyta się jak wiersz. Ile kosztują dania chefa Polana na Święta Wielkiej Nocy?

Polana Smaków to autorska restauracja chefa Andrzeja Polana, w której serwuje on współczesną kuchnię europejską. Andrzej Polan, w swoim lokalu co miesiąc zmienia menu - stawiając na produkty sezonowe, tradycyjne i jakościowe.

Można je znaleźć również w menu Polana Smaków na Wielkanoc 2023. Menu wielkanocne Andrzeja Polana otwiera Pasztet wielkanocny z kury, a do tego sos chrzanowy niewinnie owocowy. Jest też boczek rolowany i kaczka pieczona cała. Są również żur, biała kiełbasa, mazurki i pascha wielkanocna.

Menu Andrzeja Polana Wielkanoc 2023

Pasztet wielkanocny z kury, sos chrzanowo - niewinnie owocowy 64 zł/500g

Boczek rolowany, musztarda śliwkowa i gruszki w occie 110 zł/kg

Chłodne nóżki wieprzowe, sos tatarski nasz ze szczawiem 65/400g

Jaja faszerowane w garniturze (6 razy pół jajka) 42 zł

Kaczka pieczona cała, jabłka pieczone z brusznicą 210 zł

Perliczka cała najlepsza, gruszka w kompocie, goździki 170 zł

Żur na zakwasie żytnim z Charsznickich Pól Natury 90 zł/0,9 l

Biała kiełbasa z Suchej w białym winie i papryce 82 zł/kg

Mazurek mleczno-orzechowy 68 zł

Mazurek biała czekolada, róża, rabarbar 65 zł

Pascha wielkanocna bakalii pełna 110 zł

A w sezonowym menu też żur, ale…

Jeśli ktoś chce spróbować żuru od Andrzeja Polana nie musi czekać do Świąt Wielkiej Nocy. W menu sezonowym marcowym chef Polany Smaków proponuje żur na… wędzonym dorszu z chrzanem i ziemniakiem tłuczonym. Rybę wprowadził również do sałatki Cezar, którą podaje ze szprot-majonezem. Jest też nowa odsłona tatara - tym razem z ogórkami małosolnymi, świeżym chrzanem i majonezem rzeżuchowym.

Czytaj też Dania na Wielkanoc najlepiej sprzeda sesja produktowa

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz