MENU główne, czyli kwestionariusz Horecatrends.pl: Adam Borowicz



AW/horecatrends.pl - 24 stycznia 2020 08:39


W dzisiejszym kwestionariuszu przypominamy sylwetkę Adama Borowicza. Ślązaka z krwi i kości, vlogera kulinarnego, uwielbiającego odkrywać ciekawe miejsca i nowe smaki. Rozgłos zdobył dzięki internetowej serii „Jestem Borowicz”, oraz programowi „To je Borowicz. Podróże ze smakiem”.

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?
Żyje, żeby jeść. Uwielbiam i przybywa mnie coraz bardziej (niestety wszerz)

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…
Soczystym sezonowanym stekiem

Gdybym był knajpą, byłbym…
Wielkim stekhous z wielkim grillem na środku

Smak mojego dzieciństwa to…
Wołowa rolada z modrą kapustą i kluskami tartymi

Ostatnia kulinarna inspiracja to…
Szaszłyki z wątróbką drobiową i jabłkiem, zawinięte w wędzony boczek i grillowane na węglu drzewnym z dodatkiem sosu musztardowo-miodowo-koperkowego

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…
Macedonia i dania przyrządzone przez starsze małżeństwo......obłędne jedzenie z miejscowych produktów

Moje kulinarne guru to…
Anthony Bourdain i jego kuchnia z początków kariery kulinarnej

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…
Kurczak na 100 sposobów

Potrawa, która zmieniła moje życie…
Ostrygi zapiekane z sosem śmietanowo-szpinakowym i parmezanem

Moja największa kulinarna trauma to…
Zbyt dobrze wysmażony stek na imprezie rodzinnej, wysuszony do cna

Nigdy nie zjem...
Nie ma takiego dania. Zjem wszystko

W mojej kuchni nie może zabraknąć…
Masła i czosnku

Żywność kupuję…
W małych sklepikach, gdzie mogę pogadać, dotknąć i powąchać wszystkich produktów

Dziś na śniadanie jadłem...
Jajka na bekonie ze szczypiorkiem od mamy z ogródka

Miasto, w którym uwielbiam jadać to...
Glasgow i Katowice

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…
Pierogi z duszonymi płuckami i bigos z dziczyzną śliwką suszoną na czerwonym winie
 
Mój kulinarny afrodyzjak to…
Surowe ostrygi z chilli i świeżym imbirem