Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?
Żyje, żeby jeść. Uwielbiam i przybywa mnie coraz bardziej (niestety wszerz)
Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…
Soczystym sezonowanym stekiem
Gdybym był knajpą, byłbym…
Wielkim stekhous z wielkim grillem na środku
Smak mojego dzieciństwa to…
Wołowa rolada z modrą kapustą i kluskami tartymi
Ostatnia kulinarna inspiracja to…
Szaszłyki z wątróbką drobiową i jabłkiem, zawinięte w wędzony boczek i grillowane na węglu drzewnym z dodatkiem sosu musztardowo-miodowo-koperkowego
Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…
Macedonia i dania przyrządzone przez starsze małżeństwo......obłędne jedzenie z miejscowych produktów
Moje kulinarne guru to…
Anthony Bourdain i jego kuchnia z początków kariery kulinarnej
Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…
Kurczak na 100 sposobów
Potrawa, która zmieniła moje życie…
Ostrygi zapiekane z sosem śmietanowo-szpinakowym i parmezanem
Moja największa kulinarna trauma to…
Zbyt dobrze wysmażony stek na imprezie rodzinnej, wysuszony do cna
Nigdy nie zjem...
Nie ma takiego dania. Zjem wszystko
W mojej kuchni nie może zabraknąć…
Masła i czosnku
Żywność kupuję…
W małych sklepikach, gdzie mogę pogadać, dotknąć i powąchać wszystkich produktów
Dziś na śniadanie jadłem...
Jajka na bekonie ze szczypiorkiem od mamy z ogródka
Miasto, w którym uwielbiam jadać to...
Glasgow i Katowice
Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…
Pierogi z duszonymi płuckami i bigos z dziczyzną śliwką suszoną na czerwonym winie
Mój kulinarny afrodyzjak to…
Surowe ostrygi z chilli i świeżym imbirem