Partnerzy portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz Horecatrends.pl: Adam Borowicz Adam Borowicz

MENU główne, czyli kwestionariusz Horecatrends.pl: Adam Borowicz

W dzisiejszym kwestionariuszu przedstawiamy Adama Borowicza. Ślązaka z krwi i kości, vlogera kulinarnego, uwielbiającego odkrywać ciekawe miejsca i nowe smaki. Rozgłos zdobył dzięki internetowej serii „Jestem Borowicz”, a od dwóch sezonów prowadzi program „To je Borowicz. Podróże ze smakiem”.

Autor: AW/horecatrends.pl Data: 31 maja 2019 08:27

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?
Żyje, żeby jeść. Uwielbiam i przybywa mnie coraz bardziej (niestety wszerz)

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…
Soczystym sezonowanym stekiem

Gdybym był knajpą, byłbym…
Wielkim stekhous z wielkim grillem na środku

Smak mojego dzieciństwa to…
Wołowa rolada z modrą kapustą i kluskami tartymi

Ostatnia kulinarna inspiracja to…
Szaszłyki z wątróbką drobiową i jabłkiem, zawinięte w wędzony boczek i grillowane na węglu drzewnym z dodatkiem sosu musztardowo-miodowo-koperkowego

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…
Macedonia i dania przyrządzone przez starsze małżeństwo......obłędne jedzenie z miejscowych produktów

Moje kulinarne guru to…
Anthony Bourdain i jego kuchnia z początków kariery kulinarnej

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…
Kurczak na 100 sposobów

Potrawa, która zmieniła moje życie…
Ostrygi zapiekane z sosem śmietanowo-szpinakowym i parmezanem

Moja największa kulinarna trauma to…
Zbyt dobrze wysmażony stek na imprezie rodzinnej, wysuszony do cna

Nigdy nie zjem...
Nie ma takiego dania. Zjem wszystko

W mojej kuchni nie może zabraknąć…
Masła i czosnku

Żywność kupuję…
W małych sklepikach, gdzie mogę pogadać, dotknąć i powąchać wszystkich produktów

Dziś na śniadanie jadłem...
Jajka na bekonie ze szczypiorkiem od mamy z ogródka

Miasto, w którym uwielbiam jadać to...
Glasgow i Katowice

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…
Pierogi z duszonymi płuckami i bigos z dziczyzną śliwką suszoną na czerwonym winie
 
Mój kulinarny afrodyzjak to…
Surowe ostrygi z chilli i świeżym imbirem

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.