Partnerzy portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Adriana Marczewska Adriana Marczewska, fot. materiały prasowe

MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Adriana Marczewska

Adriana Marczewska, szefowa kuchni w restauracji WuWu, znalazła się w naszym dzisiejszym  Menu Głównym. Adriana pasję do gotowania odziedziczyła po dziadkach, stąd też fascynuje ją tradycyjna przedwojenna kuchnia, którą kreuje w autorskim wydaniu. Szerszej publiczności Adriana dała się poznać w 4. edycji programu „Top Chef”. A ostatnio mogliście podziwiać Adę w show „Gotowi do gotowania. Start!”. Zobaczcie, jak szefowa kuchni WuWu poradziła sobie z naszymi pytaniami.

Autor: Jakub Szymanek/horecatrends.pl Data: 22 listopada 2019 08:38

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Zdecydowanie żyję, żeby jeść!

Gdybym była produktem spożywczym, byłabym…

Masłem. Potrafię się wszędzie dopasować. Jestem mocno związana z tradycją i lubię, kiedy wszędzie mnie pełno.

Gdybym była knajpą, byłabym…

Małym bistro na parterze starej kamienicy.

Smak mojego dzieciństwa to…

Raki upolowane z ojcem, gorący chleb prosto z piekarni, ogórki i maliny zrywane z ogrodu.

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Książka "Praktyczny Kucharz Warszawski".

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Zdecydowanie moja kulinarna wyprawa do Paryża i ta do Maroko.

Moje kulinarne guru to…

Moi dziadkowie, kobiety z mojej rodziny oraz Ana Ros.

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Pomidorowa.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Nie jestem w stanie ich zliczyć.

Moja największa kulinarna trauma to...

Nie mam takowych.

Nigdy nie zjem…

Koniny

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Masła i pomidorów latem.

Żywność kupuję…

Różnie… na targach, w warzywniakach, u dostawców i w dużych sklepach.

Dziś na śniadanie jadłam...

Kanapki z masłem i rzodkiewką z solą.

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Barcelona, Berlin, Warszawa.

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Praktycznie każda…

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Jedzenie, które można jeść rękami.

Czytaj również: Adriana Marczewska na FRSiH: sytuacja na rynku pracy w gastronomii jest dość ciężka

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.