×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Aleksander Baron, szef kuchni restauracji ZONI (wideo)
Aleksander Baron, szef kuchni restauracji ZONI/ fot. Żelazna studio

MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Aleksander Baron, szef kuchni restauracji ZONI (wideo)

Autor: Magda Brzózka; www.portalspozywczy.pl Data: 14 lutego 2019 13:04 | Aktualizacja: 15 lutego 2019 08:08

Dzisiaj w MENU głównym - Aleksander Baron - kulinarny człowiek orkiestra, twórca legendarnego stołecznego Solca 44, autor książek "Miedzy wódką a zakąską" oraz "Kiszonki i fermentacje", fan dobrej jakości podrobów oraz lokalnych produktów. Szef kuchni restauracji ZONI, zlokalizowanej w Praskim Koneserze.

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Ani tak, ani tak. Żyję, żeby karmić.

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Lizakiem albo lodem na patyku.

Gdybym był knajpą, byłbym…

Małą restauracją, na 10 stolików. 

Smak mojego dzieciństwa to…

Tych smaków jest dużo. Pierwszy, który przychodzi mi do głowy to serek homogenizowany waniliowy. 

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Grzyby. Świat grzybów. 

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Każda. 

Moje kulinarne guru to…

Hmm...Jestem zaskoczony. Moja mama... 

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Polskie kimchi czyli różne kapusty kiszone z różnymi składnikami... Dzisiaj w ZONI powstaje kimchi z borowikami, anchois, sosem rybnym, miodem i masą innych przypraw.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Polskie kimchi. Tak, dużo w życiu ukisiłem kapusty.

 Moja największa kulinarna trauma to…

Nowy York, Brighton Beach, szaszłyk z wątróbki w rosyjskiej knajpie. 

Nigdy nie zjem…

Nie ma takiej rzeczy. 

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Masła i jajek. 

Żywność kupuję…

Jak mam czas. 

Dziś na śniadanie jadłem?

Przede mną jajecznica na boczku mangalicy. 

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Warszawa, Edynburg. 

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Żur. 

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Alkohol.

 

 

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz