Dzisiaj w MENU głównym - Aleksander Baron - kulinarny człowiek orkiestra, twórca legendarnego stołecznego Solca 44, autor książek "Miedzy wódką a zakąską" oraz "Kiszonki i fermentacje", fan dobrej jakości podrobów oraz lokalnych produktów. Szef kuchni restauracji ZONI, zlokalizowanej w Praskim Koneserze.
Ani tak, ani tak. Żyję, żeby karmić.
Lizakiem albo lodem na patyku.
Małą restauracją, na 10 stolików.
Tych smaków jest dużo. Pierwszy, który przychodzi mi do głowy to serek homogenizowany waniliowy.
Grzyby. Świat grzybów.
Każda.
Hmm...Jestem zaskoczony. Moja mama...
Polskie kimchi czyli różne kapusty kiszone z różnymi składnikami... Dzisiaj w ZONI powstaje kimchi z borowikami, anchois, sosem rybnym, miodem i masą innych przypraw.
Polskie kimchi. Tak, dużo w życiu ukisiłem kapusty.
Nowy York, Brighton Beach, szaszłyk z wątróbki w rosyjskiej knajpie.
Nie ma takiej rzeczy.
Masła i jajek.
Jak mam czas.
Przede mną jajecznica na boczku mangalicy.
Warszawa, Edynburg.
Żur.
Alkohol.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.