Partner portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz Horecatrends.pl: Czosnek w Pomidorach Anna Kosterna-Kaczmarek aka Czosnek w Pomidorach, fot. materiały prasowe

MENU główne, czyli kwestionariusz Horecatrends.pl: Czosnek w Pomidorach

"Czosnek w Pomidorach" rządzi w naszym dzisiejszym menu głównym, a dokładnie Anna Kosterna-Kaczmarek, autorka bloga o tejże nazwie. Ania przez lata szkoliła się pod okiem najlepszych polskich szefów kuchni i brała udział w wielu podróżach kulinarnych oraz wine tourach. Od dwóch lat pracuje z restauracjami w zakresie marketingu i social media, a ostatnio prowadzi warsztaty kulinarne. Zobaczcie, jak poradziła sobie za naszymi pytaniami.

Autor: Jakub Szymanek/horecatrends.pl Data: 06 marca 2020 08:15

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Żyję, żeby jeść i pić bąbelki ;)

Gdybym była produktem spożywczym, byłabym…

Czy Prosecco to produkt spożywczy? ;)

Gdybym była knajpą, byłabym...

Jedną z restauracji w Miami przy Ocean Drive, która serwuje najlepsze nogi kraba królewskiego. Elegancko, ale z twistem.

Smak mojego dzieciństwa to...

Najlepsza zupa pomidorowa babci Krysi i pyzy babci Oli. Nie umiem wybrać co na 1 miejscu.

Ostatnia kulinarna inspiracja to...

Podróż do Tel Awiwu, a potem warsztaty kulinarne z szefem kuchni z restauracji stamtąd. Jak tam jest zdrowo, warzywnie i kolorowo!

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe to...

Stany Zjednoczone. Tam zakochałam się w mięsie z nóg kraba królewskiego. Przełykam ślinę na samą myśl o nich.

Moje kulinarne guru to...

Anthony Bourdain. Wielka szkoda, że jest już legendą.

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Chyba nie ma takiego…

Potrawa, która zmieniła moje życie to…

Chyba nie ma takiej jednej. Są to potrawy mojego taty, który gotuje w naszym domu rodzinnym. To jego pasja, z wykształcenia jest kimś innym. Eksperymentuje i wymyśla swoje dania. Myślę, że to on zaszczepił we mnie miłość do gotowania i jedzenia. Dzięki Jego potrawom jestem tu gdzie jestem i zmieniłam swoje życie parę lat temu, odchodząc z pracy w korporacji.

Moja największa kulinarna trauma to...

Chyba niestety vongole. Zatrułam się nimi ostatniego lata w Chorwacji i nie jestem od tej pory w stanie zjeść żadnych małży. Niedobrze mi na samą myśl o nich. A bardzo żałuję, bo kochałam bardzo.

Nigdy nie zjem...

Flaków. Jakoś nie mam takiej potrzeby.

W mojej kuchni nie może zabraknąć...

Czosnku. Nie bez powodu mój blog ma nazwę „Czosnek w Pomidorach” ;)

Żywność kupuję...

W różnych miejscach - warzywa i owoce głównie na targu, jaja „od kobiety”, ale lubię też niektóre duże sklepy spożywcze, bo mają dobrej jakości i świeże produkty.

Dziś na śniadanie jadłam...

Jogurt z muesli.

Miasto, w którym uwielbiam jadać to...

W Polsce Warszawa i Wrocław, na świecie chyba wszędzie we Włoszech i w Izraelu.

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to...

Dobrze przyrządzony tatar wołowy, zdecydowanie.

Mój kulinarny afrodyzjak to...

Krewetki i małże św. Jakuba.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.