Partnerzy portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Głodna Dorota fot. materiały prasowe

MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Głodna Dorota

Ktoś tu jest głodny? Na pewno głodna jest Dorota, główna bohaterka naszego dzisiejszego Menu Głównego. Autorka bloga „Wariacje Restauracje by Głodna Dorota”, na którym publikuje na bieżąco nowinki ze stołecznego świata kulinarnego. Jak mówi sama o sobie, „Głodna przemierzam stolicę w poszukiwaniu najlepszych restauracji”. Nam Głodna Dorota opowiedziała m.in. o swoich smakach dzieciństwa i kulinarnych inspiracjach. Zobaczcie koniecznie!

Autor: JS/portalspozywczy.pl Data: 29 listopada 2019 08:31

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Zdecydowanie żyję, żeby jeść ;)

Gdybym była produktem spożywczym, byłabym…

Czekoladą.

Gdybym była knajpą, byłabym…

Elegancką restauracją z domową kuchnią polską, w której zjesz schabowego smażonego na smalczyku z buraczkami, a po wejściu wita zapach domowej szarlotki.

Smak mojego dzieciństwa to…

Kotlet schabowy z burakami na ciepło i ziemniakami. Ukochany smak z dzieciństwa. 

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Jamie Oliver.

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Moje kubki najlepiej zapamiętały podróż po smakach kuchni japońskiej.

Moje kulinarne guru to…

Jamie Oliver.

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Ciasto cytrynowe.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Sushi. Długo nie mogłam się przekonać, a wystarczyło raz trafić do odpowiedniego lokalu. Teraz nie wyobrażam sobie tygodnia bez sushi.

Moja największa kulinarna trauma to…

Świerszcz smażony.

Nigdy nie zjem…

Pająka.

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

W mojej kuchni nie może zabraknąć przypraw oraz czekolady.

Żywność kupuję…

Żywność kupuję tylko w sprawdzonych miejscach. Najczęściej w osiedlowych sklepikach i profesjonalnych sklepach np. mięsnych.

Dziś na śniadanie jadłam...

Dziś na śniadanie zjadłam avocado z salsą pistacjową. Pycha ;)

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Moja Warszawa!

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Pierogi.

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Chili i czekolada.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.