Partnerzy portalu
MENU GŁÓWNE czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Grzegorz Łapanowski - prelegent FRSiH 2019! fot. PTWP/ materiał prasowy

MENU GŁÓWNE czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Grzegorz Łapanowski - prelegent FRSiH 2019!

Na kilkanaście dni przed Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2019 przypominamy kwestionariusz jednego z prelegentów naszej konferencji. Sprawdźcie, jakim produktem spożywczym i jaką knajpą mógłby być Grzegorz Łapanowski. Czego nigdy nie zje i jakich ma kulinarnych guru...

Autor: horecatrends.pl Data: 18 października 2019 08:00

GRZEGORZ ŁAPANOWSKI BĘDZIE PRELEGENTEM SESJI "#HORECATRENDSTALKS - CZYM ŻYJE POLSKA SCENA GASTRO?", KTÓRĄ REDAKCJA WWW.HORECATRENDS.PL TWORZY W RAMACH XII FORUM RYNKU SPOŻYWCZEGO I HANDLU. ZAPRASZAMY 5 LISTOPADA 2019 R.

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

GŁ: Obie odpowiedzi są poprawne.

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Koprem włoskim lub kiełbaską.

Gdybym był knajpą, byłbym…

Gospodarstwem rolnym połączonym z restauracją.

Smak mojego dzieciństwa to…

Święta z rodziną.

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Podróż do Japonii, fabryka sosu sojowego, sklep z miso i manufaktura tofu.

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Podróż do Maroka i Wietnamu. Oba te kraje są piękne i inspirujące.

Moje kulinarne guru to…

Christian Puglisi, Dan Barber, Thomas Keller, Daniel Humm.

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Niemal każde danie nieustająco modyfikuję.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Barszcz z uszkami mojej mamy.

Moja największa kulinarna trauma to…

Brak. Albo niska jakość żywności i żywienia w USA, Wielkiej Brytanii, a czasem też w Polsce.

Nigdy nie zjem...

Delfina.

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Serca.

Żywność kupuję…

Wszędzie, ale głownie na bazarach, często od producentów, rzadziej w supermarketach.

Dziś na śniadanie jadłem...

Chleb z Supperlardo, domowe rillettes z kaczki, pomidory z ogrodu i kiszone ogórki od teściowej.

Miasto, w którym uwielbiam jadać to...

Warszawa i Kopenhaga.

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Żurek i dobra polska kiełbasa.

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Gotowanie.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.