Partnerzy portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz Horecatrends.pl: Jagna Niedzielska (wideo)

MENU główne, czyli kwestionariusz Horecatrends.pl: Jagna Niedzielska (wideo)

Jagna Niedzielska to szefowa kuchni z licznymi pasjami i zajęciami. Doradza restauracjom, prowadzi firmę cateringową, program w TV, warsztaty kulinarne, a także napisała książkę z przepisami w duchu zero waste. Nam opowiedziała dlaczego inspiruje ją pomarańczowe wino, a kanapka z miodem i szynką odmieniła jej życie

Autor: Paulina Mroziak, www.portalspozywczy.pl Data: 20 września 2019 08:31

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Jem i żyję, żeby dobrze przeżywać.

Gdybyś była produktem spożywczym, byłabyś...

Śledziem i ostrygą.

Gdybyś była knajpą, byłabyś…

Taką, gdzie jest gwarno - gdzie dużo ludzi mówi, krzyczy, śpiewa i rozmawia z pełną buzią.

Smak Twojego dzieciństwa to…

Ewidentnie chleb z masłem.

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Pomarańczowe wino. To jest takie wino, które pachnie kobietą i smakuje mężczyzną.

Podróż, którą najlepiej zapamiętały Twoje kubki smakowe...

Te podróże, które dotyczą stażów kulinarnych, które odbyłam i gdzie mogłam się dużo nauczyć.

Twoje kulinarne guru to…

Alex Atala. To jest pewnie nazwisko często wypowiadane przez kucharzy. Fajnie mi się obserwuje Maćka Bartkowiaka w Polsce. To jest zdolny chłopak!

Danie, które często przyrządzasz i za każdym razem smakuje inaczej…

Śledź. Zdecydowanie!

Potrawa, która zmieniła Twoje życie…

To może być kanapka z szynką i miodem. W podstawówce ciągle jadłam takie kanapki. Jak skończył się etap tej potrawy to zaczęłam poszukiwać zupełnie nowych smaków. Myślę, że to totalnie mnie rozbudziło!

Twoja największa kulinarna trauma to…

Surowe baranie jądra, które po prostu były niedosmażone przez nieuwagę mojego kolegi - kucharza.

Nigdy nie zjesz…

Nie wiem czy jest taka rzecz. Bardzo nie lubię ryżu z truskawkami albo z jabłkiem i cynamonem. 

W Twojej kuchni nie może zabraknąć…

Masła i soli.

Żywność kupujesz…

Ponieważ mam firmę cateringową, więc po prostu podbieram z kuchni.

Dziś na śniadanie jadłaś...

Żurek.

Miasto, w którym uwielbiasz jadać to…

Warszawa, Berlin i miasta w krajach skandynawskich.

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbyś turyście z zagranicy to…

W podróż zabieram ze sobą zakwas na żur... więc żurek!

Twój kulinarny afrodyzjak to…

Zdecydowanie śledź!

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.