Partnerzy portalu
MENU GŁÓWNE czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Krzysztof Bożek – współwłaściciel Krowarzywa Krzysztof Bożek – współwłaściciel Krowarzywa, fot. materiały prasowe

MENU GŁÓWNE czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Krzysztof Bożek – współwłaściciel Krowarzywa

W dzisiejszym menu stawiamy na warzywa. A dokładnie na Krowarzywa, stąd też na nasze pytania odpowiada Krzysztof Bożek, współwłaściciel sieci serwującej m.in. wegańskie burgery, wrapy i bowle, która z powodzeniem otwiera swoje kolejne lokale w całej Polsce. Zobaczcie, czego nigdy nie może zabraknąć w Krowarzywnej kuchni oraz jakie danie przyrządzone w niej za każdym razem smakuje inaczej.

Autor: Jakub Szymanek/horecatrends.pl Data: 21 lutego 2020 07:15

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Musi być dużo, ładnie, gościnnie, ale też zdrowo i etycznie.

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Bakłażanem. Kocham w każdej postaci.

Gdybym był knajpą, byłbym…

Jestem wegańską burgerownią. Od 7 lat przynajmniej raz w tygodniu jem w swoich restauracjach.

Smak mojego dzieciństwa to…

Czereśnie prosto z drzewa i jeżyny z ciernistych krzewów.

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Więcej białka w produktach roślinnych!

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Kiedyś Berlin, bo to była Mekka bezmięsnej kuchni, a teraz Warszawie już niczego nie brakuje w tym względzie.

Moje kulinarne guru to…

Moja mama.

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Warzywny rosół.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Wegańskie burgery zmieniły moje życie bardziej niż jakiekolwiek inne danie.

Moja największa kulinarna trauma to…

Kuchnia przy drodze krajowej nr 1.

Nigdy nie zjem…

Mięsnego jeża.

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Warzyw, przypraw i oliwy.

Żywność kupuję…

Przez telefon lub na targu.

Dziś na śniadanie jadłem...

Owsiankę z bananem i z mlekiem ryżowym, siemieniem lnianym, i prażonymi migdałami.

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Warszawa.

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Barszczyk z uszkami z grzybami leśnymi.

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Zapach.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.