Partnerzy portalu
MENU GŁÓWNE czyli kwestionariusz horecatrends.pl. Krzysztof Cybruch Krzysztof Cybruch podczas EEC 2019

MENU GŁÓWNE czyli kwestionariusz horecatrends.pl. Krzysztof Cybruch

Inicjator eventów kulinarnych, pomysłodawca m.in. Targu Śniadaniowego, a także... prelegent EEC 2019. W ramach wspomnień z Europejskiego Kongresu Gospodarczego przypominamy kwestionariusz horecatrends.pl z Krzysztofem Cybruchem w roli głównej.

Autor: www.horecatrends.pl Data: 17 maja 2019 07:23

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Jem, żeby dobrze żyć ;) a tak poważnie to blisko jedzenia jestem od wielu lat. Jedzenie, produkty, rozwój i pomoc mikro producentom znacznie przybliżyła mnie do tej dziedziny życia. Świadomość, którą posiadłem znacząco zmieniła mój styl myślenia/życia.

Nie jestem foodies’em, który dla jedzenia wykona jakiś arcy wysiłek. Ale wolę nie zjeść, niż jeść byle jak, byle co i byle gdzie.

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Papierówką, szynką Dziadka, Jabłecznikiem mojej Mamy albo kalarepą ;)

Gdybym był knajpą, byłbym…

Barem Mlecznym albo Smażalnią ryb

Marzy mi się samowystarczalna wioska. Miejsce, w którym uprawiam warzywa, owoce, własne sery i nabiał. Staw z rybami i wędzarnią, mały sad z jabłkami, miejsce do leżakowania wina etc. Wierzę, że niezależnie od rozwoju miasta to właśnie to jest przyszłość, która pozwoli na równowagę. Tworzenie mikrosystemu, w którym można żyć, rozwijać się, edukować, gotować dla innych i pomagać.

Smak mojego dzieciństwa to…

Oranżada z saturatora, łazanki, zupa mleczna,

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Dieta 2000 kcal ;)

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Liban i Grecja mają wszystko czego mi trzeba

Moje kulinarne guru to…

Pochodzę z rodziny, w której gotowanie zawsze było najważniejszym elementem spotkań przy stole. Jeśli osiągnę poziom, który pamiętam z domu – sam zostanę Guru ;)

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Tarty, ciasta, pieczeń

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Kanapka z masłem posypana cukrem

Moja największa kulinarna trauma to…

Krupnik, gotowana gruba kiełbasa z wody, kiełki

Nigdy nie zjem..

Ciekawe pytanie. Jeszcze nie wiem.

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Soli i masła

Żywność kupuję…

Nie znoszę tanich sieciowych marketów, staram się zaopatrywać wewnątrz swoich projektów i jak trzeba w małych sklepach specjalistycznych

Dziś na śniadanie jadłem?

Jajko na miękko 

Miasto, w którym uwielbiam jadać to….

Wszędzie znajdzie się coś wartego uwagi.

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Dziczyzna z domowym chrzanem, kluski śląskie, okoń/jesiotr z polskich jezior, cydr wytrawny, flaki,

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Buliony, rosoły, rameny, ramyuny, wywary – tak samo warzywne jak i na mięsie

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.