Partnerzy portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Marcin Wachowicz! Marcin Wachowicz, właściciel sieci Aioli, fot. materiały prasowe

MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Marcin Wachowicz!

Autor: Horecatrends.pl Data: 02 listopada 2018 08:10

Marcin Wachowicz umiejętnie buduje sieć pod szyldem Aioli. Po lokalach w Warszawie i Gdańsku przyszedł czas na Katowice. Restaurator zarządzający obecnie 6 miejscami, wspomnianymi Aioli, a także Banjaluką i Momu, opowiedział nam m.in. o swoich kulinarnych inspiracjach, smakach dzieciństwa i afrodyzjakach.

Marcin Wachowicz będzie prelegentem XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu, które odbędzie 5-6 listopada w Hotelu Sheraton w Warszawie. ZAPRASZAMY! Zarejestruj się już dziś!

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść? 

Czasami zapominam żyć i jeść

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Czekoladą z ostrą papryką

Gdybym był knajpą, byłbym…

Teatralnym barem rozrywkowym

Smak mojego dzieciństwa to…

Mizeria, młode ziemniaki z koprem, murzynek i ciasto kakaowe

Ostatnia kulinarna inspiracja to...

… wędzony ogon wołowy na słodko

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Londyn

Moje kulinarne guru to…

Andrzej Andrzejczak

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Koktajle zdrowotne

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Polędwica wołowa w sosie holenderskim z kaparami

Moja największa kulinarna trauma to…

Nerki jagnięce

Nigdy nie zjem...

Karalucha, muchy

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Cross smaków Europa i reszta świata

Żywność kupuję…

Najczęściej świeżą na bazarze

Dziś na śniadanie jadłem?

Bao Bun z szarpaną wołowiną w słodko ostrym sosie tajskim

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Londyn, Berlin, Sydney

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Kotlet schabowy panierowany w bułce z mizerią i młodymi ziemniakami z koprem, pierogi różnorakie, zupa szczawiowa, ogórkowa, żurek, pieczona jagnięcina, sandacz w sosie

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Świeże ostrygi pieczone z sosem holenderskim na szampanie z krewetkami koktajlowymi i szpinakiem

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz