Dzisiaj w ogniu pytań HorecaTrends Monika Mrozowska, aktora, autorka książek kulinarnych oraz propagatorka książek o kuchni zdrowej, ekologicznej i ekonomicznej. Jakie wspomnienia przywołuje kasza gryczana ze skwarkami oraz makaron na słodko, za co kocha Włochy i dlaczego słowo masło pada w tej rozmowie najczęściej...Zobaczcie sami!
Jedno i drugie. Czasami jestem tak głodna, że muszę zjeść cokolwiek ale przede wszystkim jedzenie to dla mnie ogromną przyjemność.
Truskawką
Włoskim gwarnym miejscem z pizzą i makaronami
Zaskoczę Cię - kasza gryczana ze skwarkami
Ostatnio sporo kombinuję ze spring rollsami - czyli papier ryżowy i różne rzeczy, które można wpakować do środka, żeby mieć taką fajną, szybką, zdrową przekąskę.
Przede wszystkim Włochy. Tajlandia również.
Nie mam jednej takiej osoby, inspiruje mnie wiele osób, które dobrze gotują. Wiele się od nich uczę.
Pizza na rozmaitych ciastach, z różnymi dodatkami.
Kotlety sojowe - bo jako początkująca wegetarianka oczywiście spróbowałam ich i stwierdziłam, że całe szczęście że wegetarianizm nie opiera się wyłącznie na kotletach sojowych, że można jeść coś innego.
Makaron z owocami, śmietaną i cukrem - jak byłam mała byłam zszokowana, że można jeść makaron na słodko.
W tej chwili mogę powiedzieć, że nigdy nie zjem mięsa. Jednak w przypadku klęski żywiołowej wiem, że nie należy nigdy mówić nigdy.
Masła. Kocham masło i oliwę z oliwek, to są dwie rzeczy, bez których nie potrafię gotować.
W różnych miejscach, w sklepikach osiedlowych, na bazarkach, w supermarketach.
Jajecznicę z jaj ekologicznych z chlebem żytnio-ziemniaczanym i masło.
Toruń i Warszawa
Pierogi
Masło
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.