Partnerzy portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Norbert Redkie z Grupy Warszawa Norbert Redkie, Grupa Warszawa, fot. materiały prasowe

MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Norbert Redkie z Grupy Warszawa

Norbert Redkie znalazł się w naszym dzisiejszym MENU Głównym. Norbert jest inicjatorem powstania Grupy Warszawa, która w swoim portfolio posiada m.in. takie miejsca jak: Syreni Śpiew Koneser, Warszawa Powiśle, Biała - zjedz i wypij, Weles. Weganin, który uwielbia gotować dla swoich przyjaciół oraz spełniać się w kuchni w swoich restauracjach. Nam opowiedział m.in. o swoich smakach dzieciństwa, kulinarnych traumach i afrodyzjakach.

Autor: Jakub Szymanek/horecatrends.pl Data: 11 października 2019 08:16

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Zdecydowanie żyję, żeby jeść. Każda moja podróż to poznawanie nowych smaków.

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Zależy od pory dnia i aury na zewnątrz, ale prawdopodobnie dobrze schłodzonym bezalkoholowym piwkiem w gorący dzień i domową, ręcznie robioną pastą z sosem pomidorowym, którą można jeść do woli bez wyrzutów sumienia...

Gdybym był knajpą, byłbym…

Syrenim Śpiewem. Jest to obecnie miejsce najbliższe mojemu sercu. Miejsce, w którym mogę wychillować się w dzień, a wieczorem być szaloną imprezą.

Smak mojego dzieciństwa to…

Gorący kotlet, gorące ziemniaki i gorąca, a wręcz parząca zupa pomidorowa. To wszystko upichcone przez moją wspaniałą babcię i zaserwowane w skwarny dzień na działce, pod lipą.

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Książka, którą dostałem od Huberta (przyp. red. Hubert Karsz, współwłaściciel Grupy Warszawa) pt. „Thug Kitchen”. To genialne wegańskie przepisy w wersji „comfort food”.

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Podróż przed otwarciem Welesa i Zorzy do Londynu. Nigdy tyle nie zjadłem i…. nie wypiłem (śmiech).

Moje kulinarne guru to...

Moja żona.

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Ryż ze szpinakiem, imbirem, sosem sojowym i ostrymi papryczkami. Zawsze smakuje inaczej, bo powstaje z tego, co akurat jest w mojej lodówce.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Rosół, bo spowodował, że zacząłem gotować i był pierwszą potrawą, którą sam przyrządziłem. Zawsze go dopieszczałem, żeby smakował tak, jak ten mojej babci. Przestałem jednak jeść mięso, więc teraz już raczej nigdy mi się to nie uda...

Moja największa kulinarna trauma to…

Kolacja u Alaina Passarda w Paryżu, gdzie poszedłem z żoną i córką. Liczyliśmy na eksplozję smaków, a okazało się, że pomidory mam smaczniejsze na działce, a na pytanie co możemy dostać wegańskiego, kelner roześmiał się i powiedział: „Wybierzcie sobie coś”.

Nigdy nie zjem…

Mięsa, bo jestem weganinem. Jednak nie lubię mówić „nigdy”…

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Awokado! To owoc, który dla mnie pasuje do wszystkich dań.

Żywność kupuję…

W warzywniakach, przez internet i na bazarach takich jak np. Bakalarska.

Dziś na śniadanie jadłem..

Jogurt sojowy z bananem i granolą, którym podzieliła się ze mną moja córka.

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Zdecydowanie Berlin.

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Żurek.

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Szampan.

 

Rozmowa z Norbertem Redkie i Hubertem Karszem wkrótce na horecatrends.pl

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.