Partnerzy portalu
MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Szymon Czerwiński fot. Facebook/Szymon Czerwiński

MENU główne, czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Szymon Czerwiński

Szymon Czerwiński, finalista V edycji MasterChef, odpowiada na nasz kwestionariusz horecatrends.pl. Sprawdźcie jego ostatnie kulinarne inspiracje!

Autor: horecatrends.pl Data: 01 marca 2019 08:21

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

 Żyję, żeby jeść, i jem, żeby żyć. Uwielbiam jeść (i widać to po mnie)

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Kawałem dorodnego mięsa

Gdybym był knajpą, byłbym…

Bardzo dobrą restauracją, która gości zawsze na najwyższym poziomie

Smak mojego dzieciństwa to…

Buraczki do kotleta mielonego

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Cały czas szukam nowych pomysłów. Dziś jestem zakochany w kuchni włoskiej. Rok temu inspirowałem się kuchnią francuską

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Ja ogólnie nie jeżdżę, żeby zwiedzać, tylko żeby jeść. Zawsze natomiast biorę ze sobą znajomych, którzy lubią zwiedzać. Dzięki temu wiem, że zobaczę coś innego niż tylko restauracje. Każda podróż jest inna. Kocham podróżować i staram się podróżować dużo

Moje kulinarne guru to…

Babcia i mama - to są kobiety, które chyba inspirują nas wszystkich do gotowania. A gdzie jest kuchnia lepsza niż u mamy czy babci? Nie ma takiego miejsca

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Ja nie gotuję dokładnie z recepturą, tylko sypię "na oko", więc za każdym razem wychodzi trochę inaczej

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Były trzy takie potrawy: tatar z tuńczyka, piana z homara i lody waniliowo-limonkowe. Te trzy potrawy dałem na casting do MasterChefa. To spowodowało zmianę mojego życia

Nigdy nie zjem…

Nie ma takiej rzeczy. Mam nadzieję, że nawet jeśli czegoś nie lubię, to się do tego przekonam

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Przypraw

Żywność kupuję…

Staram się na Hali Mirowskiej bądź u sprawdzonych dostawców. Czasami, tak jak każdy, jadę do dyskontów. Ostatnio trafiłem tam np. na genialne pomarańcze. Wydaje mi się, że produktów wysokiej jakości trzeba szukać wszędzie

Dziś na śniadanie jadłem?

Jajka poche z sosem holenderskim

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Paryż

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Tatar i pierogi

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Szampan i truskawki

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.