MENU główne czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Tomek Woźniak



www.horecatrends.pl - 08 lutego 2019 09:26


Tomek Woźniak - startupowiec, podróżnik i autor książek kulinarnych. Miłośnik kuchni japońskiej i meksykańskiej. Dzisiaj w MENU głównym czyli kwestionariuszu horecatrends.pl.

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Żyję, aby jeść!!!!!!

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Stekiem!

Gdybym był knajpą, byłbym…

Taco Barem rodem z Mexico City!

Smak mojego dzieciństwa to…

Pierogi ruskie z miętą, kaszanka podsmażana z cebulką, jajecznica z kabaczkiem oraz naleśniki z serem, rodzynkami i skórką pomarańczową. Wszystko od dziadków!

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Japonia! Cała Japonia!

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Cała Azja, przede wszystkim Japonia, Tajlandia, Wietnam, Laos, Indonezja, Singapur oraz Los Angeles i Meksyk.

Moje kulinarne guru to…

Moja Mama!

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Humus! Raz z pitą, innym razem z kurczakiem, jagnięciną lub z jajkiem w formie Sabih.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Taco z Meksyku. Nie wiedziałem, że tak się stanie, ale Taco jest prawie jak religia.

Moja największa kulinarna trauma to…

Gulasz z koniny na polencie w Weronie. Było okropne, nie zjadłem. Rzadko to się zdarza, prawie nigdy. Restauracja była kulinarnym koszmarem!

Nigdy nie zjem…

Czerniny

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Kolendry, chili, skórki cytrynowej!

Żywność kupuję…

Wszędzie, aby było szybko i wygodnie. Teraz dobre produkty można kupić zarówno na bazarze jak w różnych supermarketach dobrej jakość w korzystnych cenach. Niedługo będzie online!

Dziś na śniadanie jadłem...

Kremową owsiankę z powidłami, masłem orzechowym i miodem. Espresso. Sok z pomarańczy z imbirem i pieprzem cayenne.

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Berlin, Londyn, Los Angeles

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Pierogi!

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Kolendra