Partnerzy portalu
MENU główne czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Tomek Woźniak Tomek Woźniak, fot. Facebook

MENU główne czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Tomek Woźniak

Tomek Woźniak - startupowiec, podróżnik i autor książek kulinarnych. Miłośnik kuchni japońskiej i meksykańskiej. Dzisiaj w MENU głównym czyli kwestionariuszu horecatrends.pl.

Autor: www.horecatrends.pl Data: 08 lutego 2019 09:26
Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Żyję, aby jeść!!!!!!

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym…

Stekiem!

Gdybym był knajpą, byłbym…

Taco Barem rodem z Mexico City!

Smak mojego dzieciństwa to…

Pierogi ruskie z miętą, kaszanka podsmażana z cebulką, jajecznica z kabaczkiem oraz naleśniki z serem, rodzynkami i skórką pomarańczową. Wszystko od dziadków!

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Japonia! Cała Japonia!

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Cała Azja, przede wszystkim Japonia, Tajlandia, Wietnam, Laos, Indonezja, Singapur oraz Los Angeles i Meksyk.

Moje kulinarne guru to…

Moja Mama!

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Humus! Raz z pitą, innym razem z kurczakiem, jagnięciną lub z jajkiem w formie Sabih.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Taco z Meksyku. Nie wiedziałem, że tak się stanie, ale Taco jest prawie jak religia.

Moja największa kulinarna trauma to…

Gulasz z koniny na polencie w Weronie. Było okropne, nie zjadłem. Rzadko to się zdarza, prawie nigdy. Restauracja była kulinarnym koszmarem!

Nigdy nie zjem…

Czerniny

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Kolendry, chili, skórki cytrynowej!

Żywność kupuję…

Wszędzie, aby było szybko i wygodnie. Teraz dobre produkty można kupić zarówno na bazarze jak w różnych supermarketach dobrej jakość w korzystnych cenach. Niedługo będzie online!

Dziś na śniadanie jadłem...

Kremową owsiankę z powidłami, masłem orzechowym i miodem. Espresso. Sok z pomarańczy z imbirem i pieprzem cayenne.

Miasto, w którym uwielbiam jadać to…

Berlin, Londyn, Los Angeles

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy to…

Pierogi!

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Kolendra

 

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.