MENU główne - kwestionariusz Horecatrends.pl: Dominik Duraj, szef kuchni Villa Gardena



www.horecatrends.pl - 21 marca 2019 13:53


Dominik Duraj, to szef kuchni śląskiej restauracji Villa Gardena. W roku 2017 uznany za Szefa Roku Polski południowej, jeden z 5 najlepszych Szefów kuchni w Polsce według francuskiego, prestiżowego przewodnika Gault&Millau. Jako jeden z nielicznych w Polsce zdobył 3 czapki oraz został nominowany do nagrody Chef of the Year. Jego domeną w życiu codziennym jest: "Pogłębiaj wiedzę, podążaj za trendami i ...ciężko pracuj".

Jesz, żeby żyć, czy żyjesz, żeby jeść?

Mogę podpisać się pod jednym i drugim stwierdzeniem.

Gdybym był produktem spożywczym, byłbym...

Masłem.

Gdybym był knajpą, byłbym...

Małym kameralnym miejscem.

Smak mojego dzieciństwa to...

Kogel-mogel.

Ostatnia kulinarna inspiracja to…

Dashi.

Podróż, którą najlepiej zapamiętały moje kubki smakowe…

Wszystkie. 

Moje kulinarne guru to…

Jest ich wielu, ciężko wskazać jedną osobę.

Danie, które często przyrządzam i za każdym razem smakuje inaczej…

Danie z ryby.

Potrawa, która zmieniła moje życie…

Dashi. 

Moja największa kulinarna trauma to…

Nie mam takiej.

Nigdy nie zjem…

Zepsutej żywności.

W mojej kuchni nie może zabraknąć…

Masła.

Żywność kupuję…

W małych przetwórniach, od lokalnych dostawców.  

Dziś na śniadanie jadłem?

Jajecznicę na maśle.

Miasto, w którym uwielbiam jadać...

Warszawa.

Polska potrawa, którą w ciemno poleciłbym turyście z zagranicy?

Żurek. 

Mój kulinarny afrodyzjak to…

Czekolada.