W dobie silnych trendów roślinnych mięsożercom coraz trudniej znaleźć ciekawe przepisy kulinarne. Portalspozywczy.pl w cyklu "Mięso na wtorek" zrobił przegląd najciekawszych kucharzy i blogerów, którzy z mięsa potrafią uczynić prawdziwe cuda.
Zestawienia kucharzy, dla których mięso w kuchni to coś więcej niż półprodukt, nie wypada zacząć od innego nazwiska niż Tomasz Jakubiak. Olimpijczyk, restaurator i gospodarz programu telewizyjnego "Sztuka Mięsa" został ostatnio twarzą...polskiego mięsa jako ambasador kampanii informacyjnej na temat drobiu i wieprzowiny„Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje.”
"Sztuka Mięsa" to nie jedyny program telewizyjny dla mięsożerców. Mamy też "M jak mięso" , którego gospodarzami są Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak.
Swojej miłości do mięsa nie ukrywa Marcin Kuc, twórca kanału "Jaja w kuchni". W zestawieniu serwisu portalspozywczy.pl znalazł się też Walenty Kania, "Kuchnia dla odważnych".
Przeczytajcie całość na portalspozyczy.pl!
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.