Partnerzy portalu
Moja miłosna receptura to sama przyjemność gotowania dla kogoś Marcin Kuc, „Jaja w kuchni”, fot. materiały prasowe

Moja miłosna receptura to sama przyjemność gotowania dla kogoś

Oby do piątku – ta maksyma w tym tygodniu brzmi szczególnie wyjątkowo. A wszystko za sprawą dnia zakochanych, który w 2020 roku rozpoczyna weekend. O Walentynkach, miłości w kuchni, afrodyzjakach i kulinarnych oczarowaniach drugiej osoby, jak zwykle błyskotliwie, opowiada nam Marcin Kuc, gastrocelebryta, kucharz aka „Jaja w kuchni”.

Autor: Jakub Szymanek/horecatrends.pl Data: 11 lutego 2020 08:49

Horecatrends.pl: Przez żołądek do serca. Hit czy kit?

Marcin Kuc, autor bloga "Jaja w Kuchni": To prawidło przypomina mi danie, które zaserwowałem dziesięć lat temu pewnej dziewczynie. Było to penne, pierś z kurczaka, słoik pesto, gęsta śmietana i mnóstwo parmezanu. Było to wtedy moje popisowe danie. Niestety, cholernie ciężkie. Wspomniany żołądek rozbolał, dziewczyna zbladła i... została na kilka lat, więc zatem działa.

Jaki jest Twój przepis na udaną kolację walentynkową?

Jeśli miłość zachodzi między dwoma osobami, które potrafią się rozkoszować nocną wizytą w Sapko Kebab, jest to właśnie idealna kolacja.

Kolacja walentynkowa w restauracji czy wspólne gotowanie w domu?

W restauracjach w walentynki można się zatracić w oglądaniu osób, które chodzą jeść tylko ten jedyny raz w roku. Głośne wyrażanie opinii, pstrykanie na kelnera i zaloty jak za karę. To mogę oglądać pasjami. Sam sobie, ani kochanej osobie tego nie zrobię. No chyba, że w Sapko.

Jakie potrawy Twoim zdaniem są wskazane w dzień zakochanych?

Kolega Michał Toczyłowski napisał książkę Sex & Cook, w której wyjaśnia, co warto jeść w takich sytuacjach. Mnie kręci kanapeczka po. Taka z majonezem, serem i ogórkiem kiszonym. I rzodkiewką. I kiełbaską. I trochę musztardy.

Magia afrodyzjaków. Czy smaki i potrawy mogą rzeczywiście pobudzić zmysły? Jakie są Twoje „miłosne” receptury?

Gdyby faktycznie tak było, przegryzalibyśmy ostrygę czekoladą i popijali prosecco. Moja miłosna receptura to sama przyjemność gotowania dla kogoś. I z tego miejsca przekazuję jej wiele sympatii oraz serdeczności.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

komentarze

  • zmęczony blagierami

    materiał sponsorowany Sapko Kebab? prośba o poprawne oznaczenie

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.