Leniwe czy kopytka a może szarlotka z kompotem?!? Ile babć tyle ulubionych smaków z dzieciństwa. A dziś z okazji Dnia Babci przypomnimy kilka kultowych potraw, które nigdzie nie smakują tak dobrze jak u Babuni właśnie...
Pomysł utworzenia święta - Dnia Babci - w Polsce pojawił się w tygodniku „Kobieta i Życie” w 1964 roku. Już rok później święto to zaczął popularyzować „Express Poznański”.
Dzisiaj z okazji Dnia Babci wspominamy potrawy, które najbardziej się z Nimi kojarzą.
Leniwce i kopytka - przyrządzając pierogi leniwe i kopytka często powracamy wspomnieniami do kuchni babci, do kuchni zdrowej, prostej, nieprzekombinowanej. Bo takie zestawy sprawdzają się obecnie najlepiej...
Gołąbki i pierogi...- to kolejne babcine potrawy, którymi zapewne niejeden raz gościły Was w swojej kuchni.
Szarlotka i kompocik - a na deser - niemal zawsze u Babci ciasto i kompot - zestaw idealny!
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.