×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Naleśniki by Makłowicz. Ujawnia magiczny składnik...
Makłowicz wlewa do naleśników "magiczny" inny składnik/fot. Facebook/ Robert Makłowicz

Naleśniki by Makłowicz. Ujawnia magiczny składnik...

Autor: smakosze.pl Data: 15 maja 2023 16:54 | Aktualizacja: 16 maja 2023 08:05

Robert Makłowicz dodaje do naleśników jeden produkt, który może być zaskoczeniem. Dzięki niemu wychodzą pyszne, puszyste i nieco grubsze - informuje serwis smakosze.pl.

Naleśniki na każdą okazję

Naleśniki można jeść na mnóstwo różnych sposobów. Ogranicza nas jedynie wyobraźnia.

Naleśniki są prostym w przygotowaniu daniem. Nadają się jako danie obiadowe, ale sprawdzą się też na śniadanie i każdy inny posiłek. Naleśniki dają wiele kulinarnych możliwości. Będą smakowały z dodatkiem mięsa, łososia czy sera i aromatycznych przypraw. 

Można je także jeść na słodko. Jako dodatki warto wykorzystać twaróg, serek, owoce czy sosy na bazie owoców, czekolady lub karmelu.

Jak przygotować naleśniki z przepisu Roberta Makłowicza?

Składniki:

300 g mąki pszennej
2 jajka
2-3 łyżki masła
szklanka maślanki
szczypta cukru 
sól

Do miski wlewamy maślankę, stopniowo dosypujemy mąkę i mieszamy. Do maślanki z mąką wlewamy jajka, wsypujemy cukier i sól. Wszystko cały czas mieszamy i wlewamy roztopione masło.

Ciasto wyrabiamy tak, by było gładkie i nie miało grudek. Na patelni rozgrzewamy masło i wlewamy porcję ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron. Jeśli ciasto jest zbyt gęste- dolewamy maślanki.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz