Robert Makłowicz pochwalił się, że wkrótce do księgarń trafi jego najnowsza książka „Fuzja smaków”. Znajdzie się w niej aż 80 przepisów m.in. z takich krajów jak Tajlandia, Wietnam, Malezja, Singapur, Filipiny czy Kambodża.
Najnowsza książka Roberta Makłowicza „Fuzja smaków” wyjdzie nakładem wydawnictwa Wysoki Zamek. Książka trafi do księgarń w całej Polsce na początku października. Ma 208 stron, a cena sugerowana przez wydawcę to 79,99 zł (w przedsprzedaży obowiązuje niższa kwota).
W ''Fuzji smaków'' Makłowicza znajdzie się ponad 80 przepisów, które pochodzą między innymi z takich krajów jak Tajlandia, Wietnam, Malezja, Singapur, Filipiny czy Kambodża... ''choć inspiracji innymi kuchniami azjatyckimi jest o wiele więcej - mowa tu choćby o wielkim dziedzictwie Chin i Indii''.
Smakosz i dziennikarz kulinarny zapewnił, że wszystkie zamieszczone w książce przepisy własnoręcznie przygotował.
''Nawet jeśli niektóre gotowałem przed kamerą w miejscach, skąd pochodzą, przygotowywałem je raz jeszcze w Krakowie, by mieć pewność, że da się je zrobić i u nas, zważywszy na dostępność składników'' - poinformował na swoim profilu w piątek 1 września br.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.