Objazdowe Muzeum Obrzydliwego jedzenia: Wino z myszy, pieczony nietoperz, ser o zapachu zwłok fot. Facebook/Disgusting Food Museum

Objazdowe Muzeum Obrzydliwego jedzenia: Wino z myszy, pieczony nietoperz, ser o zapachu zwłok

Autor: horecatrends.pl za tvn24bis Data: 20 grudnia 2018 12:08

Zgniła płetwa rekina, pieczony nietoperz czy byczy penis. W Los Angeles można "podziwiać" wystawę Muzeum Obrzydliwego Jedzenia - informuje tvn24bis

Wystawa prezentuje nietypowe potrawy z całego świata. Już sam widok przyprawia o dreszcze: chińskie wino z myszy, pieczony nietoperz, islandzki sfermentowany rekin, ser o zapachu zwłok, stuletnie jajko czy szwedzki kiszony śledź. 

- Dopiero w zetknięciu z niektórymi przysmakami zdajemy sobie sprawę, że coś, co jest gdzieś normalnym daniem, dla nas jest nie do przełknięcia - mówi Anthony Morey, kurator wystawy w Nowym Jorku, cytowany przez tvn24bis.

Na naszym rodzimym rynku do takich, nietypowych i budzących często odrazę "specjałów" zachęca Walenty Kania  "Kuchnia dla odważnych". Znany foodtruckowiec specjalizujący się w podrobach w jednym z odcinków na Food Network zachęcał m.in. do dań z penisów.

fot. Facebook/Walenty Kania

W programie pokazuje także dania z byczych jąder, mózg w bułce czy flambirowane jedwabniki.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz