×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Od pola do stołu na EEC 2023. Samowystarczalność mocnym elementem bezpieczeństwa żywnościowego
Od pola do stołu na EEC 2023. Samowystarczalność mocnym elementem bezpieczeństwa żywnościowego/ fot. PTWp

Od pola do stołu na EEC 2023. Samowystarczalność mocnym elementem bezpieczeństwa żywnościowego

Autor: Magdalena Brzózka Data: 26 kwietnia 2023 11:00

Strategia „Od pola do stołu” – na drodze do zrównoważonych systemów żywnościowych. Europejska strategia i krajowe plany. Konieczne dostosowania technologiczne i ich koszty. Rodzaje i skala inwestycji. Zapraszamy na panel EEC 2023 już 26 kwietnia.

  • Trwa XV edycja Europejskiego Kongresu Gospodarczego (European Economic Congress – EEC).
    Aktualna i ważna tematyka, a przede wszystkim prestiżowe grono gości Kongresu budzi zainteresowanie.
  • Przyjazd na EEC potwierdziło już 11 tys. gości.
  • Zobacz agendę EEC 2023.
  • Zapraszamy na trzeci dzień EEC.

EEC 2023 to trzy dni wypełnione dyskusjami na najbardziej aktualne tematy, którymi żyją Polska, Europa i świat. Od wojny w Ukrainie i jej globalnych skutków po kwestie bezpieczeństwa energetycznego, od digitalizacji i cyfrowej rewolucji, aż po zieloną transformację gospodarki.

 

EEC 2023: Od pola do stołu

Zapraszamy na sesję "Od pola do stołu".

Tematyka

Zmiany w modelach produkcji i dystrybucji. Redukcja strat żywności, ograniczenie jej marnowania oraz zużycia zasobów potrzebnych do wytworzenia niewykorzystanych produktów żywnościowych. Samowystarczalność coraz istotniejszym elementem bezpieczeństwa żywnościowego. Zapraszamy na panel "Od pola do stołu"

Od pola do stołu

26 kwietnia 2023 • 11:30-13:00

Strategia „Od pola do stołu” – na drodze do zrównoważonych systemów żywnościowych. Europejska strategia i krajowe plany. Konieczne dostosowania technologiczne i ich koszty. Rodzaje i skala inwestycji. Transfer wiedzy. Zmiany w modelach produkcji i dystrybucji. Redukcja strat żywności, ograniczenie jej marnowania oraz zużycia zasobów potrzebnych do wytworzenia niewykorzystanych produktów żywnościowych. Samowystarczalność coraz istotniejszym elementem bezpieczeństwa żywnościowego.

Do udziału w sesji zostali zaproszeni (kolejność alfabetyczna):

  • Małgorzata Bojańczyk, dyrektor, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
  •  Andrzej Gantner, wiceprezes zarządu, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • Monika Łasoń, właścicielka, Groser - Grodzkie Sery Kozie
  • Andrej Modic, prezes zarządu, Farmer Direct Sp. z o.o. (LokalnyRolnik.pl)
  • Marcin Wroński, zastępca dyrektora generalnego, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
  • Bartosz Urbaniak, szef Bankowości Food & Agro na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę, Bank BNP Paribas

EEC 2023. 24-26 kwietnia w Katowicach

Europejski Kongres Gospodarczy (European Economic Congress – EEC) w Katowicach to trzydniowy cykl debat, spotkań i wydarzeń towarzyszących z udziałem gości z Polski, Europy, świata, wśród których wymienić można: unijnych komisarzy, premierów i przedstawicieli rządów państw europejskich, prezesów największych firm, naukowców i praktyków, decydentów mających realny wpływ na życie gospodarcze i społeczne.  

Organizatorem Europejskiego Kongresu Gospodarczego, od pierwszej edycji w 2009 roku, jest Grupa PTWP.  

Więcej informacji: 

Europejski Kongres Gospodarczy – www.eecpoland.eu  

Więcej informacji o organizatorze – Grupa PTWP – www.ptwp.pl 

Zapraszamy również:  

Facebook: facebook.com/EECKatowice   
LinkedIn: www.linkedin.com/showcase/europejski-kongres-gospodarczy/  
Twitter: twitter.com/EECKatowice #EKG2023 #EEC2023

 


 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz