Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl i horecatrends.pl przyznała firmom z branży żywnościowej certyfikaty "Dobry produkt 2020". Nagrodzono także firmy w konkursie "Food & Retail Star 2020".
Certyfikaty przyznano w następujących kategoriach: Produkt innowacyjny, Nowy produkt, Produkt tradycyjny i regionalny, Produkt wysokiej jakości, Produkt HorecaTrends.
W skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, weszli:
– Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca portal HorecaTrends.pl;
– Krzysztof Cybruch, założyciel Targu Śniadaniowego;
– David Gaboriaud, trendsetter kulinarny i osobowość telewizyjna;
– Stefan Golonka, przez 20 lat prezes Kraft Foods, obecnie członek rady nadzorczej Bakallandu;
– Honorata Jarocka, analityk firmy Mintel;
– Urszula Kłosiewicz-Górecka z Instytutu Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur;
– Edyta Kochlewska, redaktor naczelna portalu DlaHandlu.pl;
– Ola Lazar, współzałożycielka akceleratora Food Forward;
– Szymon Mordasiewicz, dyrektor Panelu Gospodarstw Domowych GfK;
– Paulina Piwowarek, redaktor prowadząca PortalSpożywczy.pl;
– Magdalena Twardokęs, menedżer w Grupie PTWP;
– Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting;
Certyfikaty „Dobry Produkt” służą promocji doskonałej polskiej żywności, popularyzują najlepsze produkty spożywcze – takie, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.
Certyfikat w kategorii Produkt innowacyjny otrzymały:
• Vegetella słodki, kakaowy krem na bazie ziaren słonecznika firmy Primavika
• Linia Purella Supershots
• Ser Piórko firmy Ceko
Certyfikaty w kategorii Nowy produkt otrzymały:
• Osełka roślinna firmy Wege Siostry
• So Food Tofu Bulgogi firmy Stoczek Natura
• Linia serków śmietankowych Łaciate z grillowanymi warzywami oraz konopiami i czarnuszką firmy Mlekpol
Certyfikaty w kategorii Produkt tradycyjny i regionalny otrzymały:
• Czosnek kiszony firmy Michał Sznajder Przetwórnia Warzyw Gospodarstwo Rolne
• Dżem z zielonych pomidorów firmy Cztery Pory Roku
• Olej lniany z ziołami tłoczony na zimno firmy Moja Farma Urody
Certyfikaty w kategorii Produkt Wysokiej Jakości otrzymały:
• New York Pastrami firmy Deli Club
• Bezmięsne kabanosy klasyczne firmy Bvtcher
• Parówki 100 proc. mięsa firmy Goodvalley
Certyfikaty w kategorii Produkt HorecaTrends otrzymały:
• Tortille pszenne Tortillove firmy Turek Invest
• Dziczyzna marki Gobarto
• Ciecierzyca Kotlin w 2 kg opakowaniu, ugotowana, skrojona na miarę potrzeb gastronomii
W konkursie „Food & Retail Star” uhonorowaliśmy trzy firmy:
• Clickcollect.io, czyli kompleksowe rozwiązanie, które pozwoli wejść w sprzedaż online pojedynczym placówkom i małym sieciom poprzez stronę odbierzspozywke.pl
• Esperanto za koncept gastronomiczno-sklepowy Food Shop Better harry, gdzie działa własna produkcja zdrowych dań z krótkimi datami ważności, gdzie można też skompletować zestaw na cały dzień.
• Natura Cold Press, czyli Jesienna dieta sokowa powerd by Purella, dzięki której przy pomocy witamin z roślin zadbamy o wzmocnienie odporności, sylwetkę czy metabolizm.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.