Dania w stylu comfort food będzie można spróbować podczas zbliżającej się edycji Restaurant Week w Warszawie. Festiwal potrwa od 23 marca do 10 kwietnia 2022.
W cenie 59 zł na wszystkich gości czeka 3-daniowe menu utrzymane w klimacie comfort food oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.
- Comfort food to powrót do znajomych smaków, do zapachów babcinej kuchni. To rodzinna atmosfera i chwile spędzone w cudownej atmosferze z pysznymi daniami sporządzonymi z najlepszych składników. To z pewnością jedzenie, które pociesza i przynosi ulgę. Dania, które kojarzą nam się z poczuciem bezpieczeństwa i sentymentalnymi czasami - zaznacza Ewa Pawella, współorganizatorka Festiwalu.
W Festiwalu weźmie udział blisko 400 najlepszych restauracji z 14 największych aglomeracji w całej Polsce, w tym niemal 90 z Warszawy. Grono festiwalowych regionów w tej edycji poszerzyło się o dwa dodatkowe miasta. Po raz pierwszy goście zarezerwują stoliki w Radomiu i Częstochowie. Wśród stołecznych festiwalowych restauracji znajdziemy: BykBar, Basil&Lime, Browar Warszawski czy Antresola. Podczas wiosennej edycji nie zabraknie debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i o nowe składniki w festiwalowych menu.
W ofercie festiwalowej tradycyjnie dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie Festiwalu lub w aplikacji. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.
Nie przegap najważniejszych wiadomości