Mistrzowskie śniadanie w stylu Roberta Makłowicza i Karola Okrasy? Kulinarni mistrzowie zaprezentowali swoje ulubione przepisy dań z jajkami. Relacja ze wspólnego śniadania już jest na kanale Kuchnia Lidla.
Jajka w chmurkach, czyli puszyste białka z lejącym się żółtkiem i dodatkiem łososia gravlax, czy składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami i aromatycznym serem gruyère?
Tym razem Karol Okrasa w Kuchni Lidla ugościł popularyzatora kuchni, dziennikarza kulinarnego i smakosza - Roberta Makłowicza. Smakosze kupili się na przygotowaniu najlepszego śniadania z wykorzystaniem jajek, czego efekty można zobaczyć już na kanale Kuchnia Lidla - czytamy w komunikacie prasowym.
Poza dwoma pysznymi przepisami, Robert Makłowicz zdradził również przepis na swoje ukochane „jajka w szklance.” Podzielił się również swoją wiedzą na temat gravlaxa:
- Drodzy Państwo, jeśli chcecie ocenić konsystencję łososia i gravlaxa, to po pierwsze ważnie jest, jakiej konsystencji jest to mięso - ono nie może być niezwykle wilgotne, nie może być mokre, nie może być maziowate, ono musi być zwarte, ono musi być błyszczące. I mimo, że ryba leżała w marynacie płynnej dość długi czas, to ono powinno być suche - radzi Robert Makłowicz.
Na stronie KuchniaLidla.pl można znaleźć przepisy:
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.