×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Robert Makłowicz i Karol Okrasa robią jaja w Kuchni Lidla
Śniadanie Mistrzów: Karol Okrasa i Robert Makłowicz w Kuchni Lidla. Fot. Materiały prasowe

Robert Makłowicz i Karol Okrasa robią jaja w Kuchni Lidla

Autor: Katarzyna Gubała Data: 01 lutego 2023 12:15

Mistrzowskie śniadanie w stylu Roberta Makłowicza i Karola Okrasy? Kulinarni mistrzowie zaprezentowali swoje ulubione przepisy dań z jajkami. Relacja ze wspólnego śniadania już jest na kanale Kuchnia Lidla.

Jajka w chmurkach, czyli puszyste białka z lejącym się żółtkiem i dodatkiem łososia gravlax, czy składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami i aromatycznym serem gruyère?

Tym razem Karol Okrasa w Kuchni Lidla ugościł popularyzatora kuchni, dziennikarza kulinarnego i smakosza - Roberta Makłowicza. Smakosze kupili się na przygotowaniu najlepszego śniadania z wykorzystaniem jajek, czego efekty można zobaczyć już na kanale Kuchnia Lidla - czytamy w komunikacie prasowym.

Poza dwoma pysznymi przepisami, Robert Makłowicz zdradził również przepis na swoje ukochane „jajka w szklance.” Podzielił się również swoją wiedzą na temat gravlaxa:

- Drodzy Państwo, jeśli chcecie ocenić konsystencję łososia i gravlaxa, to po pierwsze ważnie jest, jakiej konsystencji jest to mięso - ono nie może być niezwykle wilgotne, nie może być mokre, nie może być maziowate, ono musi być zwarte, ono musi być błyszczące. I mimo, że ryba leżała w marynacie płynnej dość długi czas, to ono powinno być suche - radzi Robert Makłowicz.

Na stronie KuchniaLidla.pl można znaleźć przepisy:

  • Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
  • Jajka w chmurkach

Robert Makłowicz.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz