Partnerzy portalu
Ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dwudniowa konferencja z udziałem topowych menadżerów i ekspertów/fot. PTWP

Ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu

Autor: www.horecatrends.pl/ www.portalspozywczy.pl Data: 05 listopada 2021 10:24

W poniedziałek 8 listopada o godz. 9.00 w Hotelu Grand Sheraton w Warszawie ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu - dwudniowa konferencja z udziałem topowych menadżerów i ekspertów - z branży spożywczej, handlowej i HoReCa.

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Ludomir Biedecki, radca prawny, partner, Kancelaria Noerr 
Tomasz Pietrzak, członek rady nadzorczej, Okechamp SA, Senior Vice-President, Cornerstone Investment Management 
Piotr Grauer, dyrektor, Deal Advisory, Zespół Fuzji i Przejęć, KPMG w Polsce 
Michał Lasocki, prezes, Intenson Europe 
Marek Piątkowski, prezes zarządu, ZPC Otmuchów 
Tomasz Stamirowski, partner zarządzający, Avallon 
Moderacja:  
Olimpia Wolf, dziennikarz, PortalSpozywczy.pl 
 
8 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 |
Cyrkularny świat, cyrkularny biznes, cyrkularny handel  
Rozwój firm w duchu zrównoważonego rolnictwa: idee, modele, wyzwania 
Społeczna odpowiedzialność w miejsce marketingu – nowa rola biznesu? 
Proklimatycznie, zielono, prospołecznie – zmiana, która dzieje się dziś 
Europejskie rolnictwo pod presją Zielonego Ładu. Jakich zmian (nie) spodziewają się firmy? Ile będzie kosztował? 
Cyrkularny obieg: nowe podejście do zasobów, produktów i opakowań 
Nowe przykazania: niemarnowanie żywności, wody i energii 
 
Prezentacja:  
Roman Postl, VP, Head of Business Unit East Central Europe, TOMRA
 
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Adam Baucza, prezes zarządu, Fundacja Terra Nostra 
Anna Dębicka, dyrektor, MSC Polska i Europa Centralna 
Andrzej Gantner, wiceprezes zarządu, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców 
Bogusław Kowalski, prezes, Graal SA 
Adam Kopyść, członek zarządu, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP” 
Marcin Poniatowski, członek zarządu, Lewiatan Holding SA  
Maciej Ptaszyński, wiceprezes, Polska Izba Handlu 
Jakub Tyczkowski, prezes zarządu, Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań SA 
Moderacja:  
Kalina Olejniczak, redaktor, PortalSamorzadowy.pl, WNP.PL 
 
8 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 
Cyfrowa transformacja branży FMCG  
Digital Company: zarządzanie, procesy biznesowe, rynek, produkt 
Znaczenie informacji cyfrowej dla rozwoju firmy i rynku 
Fabryka w trybie zdalnym. Nowe formy wsparcia produkcji  
Dane – nowe złoto. Jak umiejętnie z nich korzystać?  
Handlowe wyzwania _ wsparcie procesów sprzedaży 
 
Prezentacja:   
Karolina Karolczak, Partnership & Procurement Director, Sodexo Benefits and Rewards Services Polska
 
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Marcin Czarnecki, prezes zarządu, Bakalland SA 
Karolina Karolczak, Partnership & Procurement Director, Sodexo Benefits and Rewards Services Polska 
Urszula Kłosiewicz-Górecka, starszy analityk, Zespół Foresightu Gospodarczego, Polski Instytut Ekonomiczny 
Robert Kremser, Business Development Director, Dun & Bradstreet Europe 
Jaromir Paszek, Sales Manager, IFS Poland  
Krzysztof Ślęczka, Consumer Goods & Services Clients Cluster Lead, Accenture Polska  
Moderacja:  
Paweł Szygulski, redaktor, WNP.PL 

8 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 | 
Mięso w sieci wyzwań  
Drobiarstwo – kolejny zły rok. Krajobraz po pandemii i grypie ptaków 
Zielony Ład, zakaz stosowania klatek – branża wobec ekowyzwań 
Zmiany trendów konsumenckich a rynek mięsa. Rewolucja czy ewolucja? 
Kontrola kosztów w branży mięsnej – klucz do sukcesu 
 
Rozmowa 1:1 
Jurek Sobieniak, szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni  
Adam Tubilewicz, zastępca redaktora naczelnego, portalspozywczy.pl 
 
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Michał Bitner, koordynator zarządu, Indykpol SA 
Tomasz Brus, członek zarządu, SuperDrob SA 
Tomasz Brandt, dyrektor komercyjny, Madej Wróbel Sp. z o.o. 
Jolanta Ciechomska, kierownik ds. systemu QAFP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego 
Łukasz Dominiak, dyrektor ds. Public i Government Relations, ANIMEX Foods Sp. z o.o. 
Katarzyna Gawrońska, dyrektor generalna, Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz 
Moderacja:  
Adam Tubilewicz, zastępca redaktora naczelnego, portalspozywczy.pl 
 
8 listopada 2021 r. | 15.30-16.45 | 
Innowacje = rozwój. Produkt skrojony na miarę postcovidowych czasów  
Dział R&D – nowe serce zakładu spożywczego 
Lokalnie, prosto z farmy, pod nazwiskiem – koniec z anonimowymi produktami 
Specjalnie dla Ciebie – personalizacja produktów spożywczych 
Kreowanie nowych produktów na nasyconym rynku. Polska scena start-upowa w branży spożywczej 
Sprzedażowa moc z social mediów. Jak współpracować z influencerami? 
Postcovidowy konsument na zakupach – jak go zainteresować 
 
Cykl wystąpień:  
Iga Czubak, CEO, Roślinny Qurczak 
Katarzyna Młynarczyk, Digital Marketing Lead, COO, Socjomania, Co-Founder, Rebread 
  
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni: 
Iga Czubak, CEO, Roślinny Qurczak 
Artur Gajewski, dyrektor marketingu i R&D, Purella 
Krzysztof Klincewicz, profesor, Wydział Zarządzania, Uniwersytet Warszawski, kierownik projektu EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 
Anna Mirek, radca prawny, senior associate, Kancelaria Noerr 
Katarzyna Młynarczyk, Digital Marketing Lead, COO, Socjomania, Co-Founder, Rebread 
Marian Owerko, przewodniczący Rady Nadzorczej, Bakalland SA 
Moderacja:  
Piotr Grabowski, współzałożyciel, FoodTech.ac 
 
8 listopada 2021 r. | 15.30-16.45 | 
Wyzwania dla branży alkoholowej  
Co piją Polacy? 
Siła tradycji i nowych zwyczajów 
Sprzedaż alkoholu w zdigitalizowanym świecie 
Wpływ podatków na rozwój branży  

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz