Partnerzy portalu
Ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dwudniowa konferencja z udziałem topowych menadżerów i ekspertów/fot. PTWP

Ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu

Autor: www.horecatrends.pl/ www.portalspozywczy.pl Data: 05 listopada 2021 10:24

W poniedziałek 8 listopada o godz. 9.00 w Hotelu Grand Sheraton w Warszawie ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu - dwudniowa konferencja z udziałem topowych menadżerów i ekspertów - z branży spożywczej, handlowej i HoReCa.

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Mariusz Glenszczyk, prezes zarządu, TiM SA 
Bartłomiej Morzycki, dyrektor generalny, Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego w Polsce – Browary Polskie
Janusz Palikot, prezes, Manufaktura Piwa Wódki i Wina SA, Tenczyńska Okovita SA 
Anna Sułek, dyrektor zarządzająca, Kondrat Wina Wybrane 
Marek Sypek, prezes zarządu, Stock Polska Sp. z o.o. 
Moderacja:  
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl  
 
8 listopada 2021 r. | 15.30-16.45 |
Żywność roślinna – nowe produkty, nowa konsumpcja  
Odpowiedzialna konsumpcja, etyczne aspekty – co skłania konsumentów do sięgania po roślinne produkty? 
Szybko, łatwo, zdrowo, roślinnie – czego oczekuje konsument? 
Młodzi wizjonerzy kontra doświadczeni gracze w walce o roślinne podium 
Rynek żywności roślinnej w sieci unijnych regulacji  
 
Rozmowa 2:1 
Rafał Czech, założyciel, Bezmięsny 
Igor Sadurski, założyciel, Bezmięsny 
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl  
 
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Mateusz Kowalewski, prezes zarządu, HORTIMEX 
Joanna Rewaj, Strategy & Innovation Associate Director, Dragon Rouge 
Agnieszka Szymecka-Wesołowska, wspólnik, współzałożycielka, Centrum Prawa Żywnościowego A. Szymecka-Wesołowska, D. Szostek Sp.j. 
Marcin Tischner, Corporate Engagement & Sustainability Specialist, ProVeg Polska 
Katarzyna Zgieb, starszy menedżer ds. żywienia i rozwoju jakości, Jerónimo Martins  
Moderacja:  
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl  

19.00 Gala | Gala wręczenia nagród Food&Retail Awards oraz Certyfikatów Dobry Produkt  
 
9 listopada 2021 r. | Inauguracja 9.30-11.00 | 
Nowa przyszłość handlu  
Handel w czasach gospodarki obiegu zamkniętego i zero waste 
Czego oczekuje nowy konsument? 
Sklep przyszłości potrzebny dziś 
Oferta odporna na zmiany – żelazny asortyment, nowe kategorie  
Po pierwsze nie szkodzić – rozporządzenia a zdrowa działalność 
Na podatkowym sygnale – nowe daniny i ich konsekwencje 
Siódmy dzień tygodnia – czy jest realna szansa na powrót handlowych niedziel? 
 
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Witold Baran, dyrektor działu handlowego, Netto Polska 
Tomasz Chróstny, prezes, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów 
Katarzyna Konkel, socjolożka, CEO, Omnisense 
Daniel Maryjosz, menedżer, PwC Polska 
Krzysztof Pawiński, prezes zarządu, Grupa Maspex Sp. z o.o. 
Anna Sapota, wiceprezes ds. relacji rządowych dla Europy Środkowej i Północnej, TOMRA 
Moderacja:  
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl 

9 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 | 
Power of e-Commerce  
Liderzy online’owej rewolucji 
Kierunki zmian i trendy w e-commerce 
Konsument 5.0 – nawyki zakupowe online 
Cena kontra wygoda – na co postawią Polacy? 
Zakupy dla siebie czy dla planety – wyzwania zero waste 
Zielona transformacja w logistyce i opakowaniach 
Dostawa jest królem, czyli jak wyprzedzić oczekiwania konsumentów 
Dostawa w godzinę – ze sklepowej półki pod drzwi klienta, czyli dark stores debiutują 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz