Partnerzy portalu
Ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dwudniowa konferencja z udziałem topowych menadżerów i ekspertów/fot. PTWP

Ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu

Autor: www.horecatrends.pl/ www.portalspozywczy.pl Data: 05 listopada 2021 10:24

W poniedziałek 8 listopada o godz. 9.00 w Hotelu Grand Sheraton w Warszawie ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu - dwudniowa konferencja z udziałem topowych menadżerów i ekspertów - z branży spożywczej, handlowej i HoReCa.

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Jakub Jurkowski, dyrektor handlowy CEE, JOKR Poland Sp. z o.o. 
Maciej Kroenke, partner, PwC Polska  
Andrius Mikalauskas, CEO, Barbora Polska 
Jacek Palec, prezes zarządu, Frisco SA 
Michał Samborski, Head of Development, Panattoni Europe 
Marcin Trepka, partner, Baker McKenzie 
Przedstawiciel: Nice to Fit You  
Moderacja:  
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl  
 
9 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 | 
HoReCaTrendsTalks I część. Zwinne gastrobiznesy / Elastyczni dostawcy  
Jak konstruować gastronomiczny biznes – odporny na zawirowania i kryzysy? 
Nowe czasy, nowe trendy, nowe menu 
„Paragony grozy” przez cały rok? Rosnące koszty zmieniają biznes gastronomiczny 
Jakość, unikatowość, lokalność – jak pozyskać idealny surowiec? 
Pracownik pilnie poszukiwany – kto chce pracować w HoReCa 
 
Cykl wystąpień: 
 
Jak konstruować gastronomiczny biznes – odporny na zawirowania i kryzysy?  
Rozmowa 1:1  
Krzysztof Kaliciński, konsultant, trener biznesu, coach, wykładowca, Akademia Leona Koźmińskiego 
Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca, PortalSpożywczy.pl, horecatrends.pl 
 
Zrównoważone praktyki dla gastronomii - projekt Kierunek Restauracja Przyszłości
Rozmowa 2:1 
Beniamin Bielecki, właściciel restauracji Bibenda, uczestnik projektu EIT Food pod nazwą Kierunek Restauracja Przyszłości 
Ewa Rzeszowska, Project Manager, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food  
Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca, PortalSpożywczy.pl, horecatrends.pl 
 
Boom na food delivery i dark kitchen 
Rozmowa 1:1  
Marek Cynowski, CEO, Rebel Tang  
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl 
 
„Paragony grozy” przez cały rok? Rosnące koszty zmieniają biznes gastronomiczny 
Rozmowa 1:1  
Robert Sowa, restaurator  
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl 
 
Pracownik pilnie poszukiwany – kto chce pracować w HoReCa? 
Rozmowa 1:1 
Jurek Sobieniak, szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni 
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl 
 
9 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 | 
Formaty na fali – czy pandemia wykreowała nowych liderów handlu?  
Dyskonty i supermarkety na fali, wszyscy liczący się gracze z ofertą omnichannel 
Czy sklepy convenience nadal mogą liczyć na klientów impulsowych? 
Gdzie teraz (nie) chodzi klient trafficowy? 
Parki handlowe – wygodna i bezpieczna alternatywa dla dużych obiektów 
Asortyment na fali, żelazne wsparcie sprzedaży 
E-commerce w natarciu - zmiany na rynku magazynowym 

Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:  
Karol Kamas, dyrektor marketingu i rozwoju, Sodexo Benefits and Rewards Services Polska Sp. z o.o. 
Oleksander Koliakin, dyrektor generalny ds. rynku detalicznego na Europę Środkowo-Wschodnią, Grupa Shell  
Pedro Martinho, członek zarządu, Grupa Eurocash 
Szymon Mordasiewicz, dyrektor komercyjny panelu gospodarstw domowych, GfK Polonia 
Katarzyna Pyś-Fabiańczyk, Head of Industrial Services Hub, Savills 
Jerzy Roguski, dyrektor ds. komercyjnych i rozwoju handlu, Żabka Polska 
Moderacja:  
Olimpia Wolf, dziennikarz, PortalSpozywczy.pl 
 
9 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 | 
Handel nowej ery, czyli RetailTech  

Technologiczny blitzkrieg (automatyzacja, cyfryzacja, robotyzacja obsługi klienta) 
Customer experience w cyfrowym świecie  
Sklep przyszłości – bezpieczny, dobrze zatowarowany, bezkontaktowy 
Migracja do e-handlu B2B i B2C 
Bezgotówkowo i cyfrowo – wpływ digitalizacji na płatności i rozliczenia 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz