W poniedziałek 8 listopada o godz. 9.00 w Hotelu Grand Sheraton w Warszawie ruszyło Forum Rynku Spożywczego i Handlu - dwudniowa konferencja z udziałem topowych menadżerów i ekspertów - z branży spożywczej, handlowej i HoReCa.
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Jakub Jurkowski, dyrektor handlowy CEE, JOKR Poland Sp. z o.o.
Maciej Kroenke, partner, PwC Polska
Andrius Mikalauskas, CEO, Barbora Polska
Jacek Palec, prezes zarządu, Frisco SA
Michał Samborski, Head of Development, Panattoni Europe
Marcin Trepka, partner, Baker McKenzie
Przedstawiciel: Nice to Fit You
Moderacja:
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, dlahandlu.pl
9 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
HoReCaTrendsTalks I część. Zwinne gastrobiznesy / Elastyczni dostawcy
Jak konstruować gastronomiczny biznes – odporny na zawirowania i kryzysy?
Nowe czasy, nowe trendy, nowe menu
„Paragony grozy” przez cały rok? Rosnące koszty zmieniają biznes gastronomiczny
Jakość, unikatowość, lokalność – jak pozyskać idealny surowiec?
Pracownik pilnie poszukiwany – kto chce pracować w HoReCa
Cykl wystąpień:
Jak konstruować gastronomiczny biznes – odporny na zawirowania i kryzysy?
Rozmowa 1:1
Krzysztof Kaliciński, konsultant, trener biznesu, coach, wykładowca, Akademia Leona Koźmińskiego
Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca, PortalSpożywczy.pl, horecatrends.pl
Zrównoważone praktyki dla gastronomii - projekt Kierunek Restauracja Przyszłości
Rozmowa 2:1
Beniamin Bielecki, właściciel restauracji Bibenda, uczestnik projektu EIT Food pod nazwą Kierunek Restauracja Przyszłości
Ewa Rzeszowska, Project Manager, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food
Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca, PortalSpożywczy.pl, horecatrends.pl
Boom na food delivery i dark kitchen
Rozmowa 1:1
Marek Cynowski, CEO, Rebel Tang
Anna Wrona, dziennikarz, portalspozywczy.pl
„Paragony grozy” przez cały rok? Rosnące koszty zmieniają biznes gastronomiczny
Rozmowa 1:1
Robert Sowa, restaurator
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl
Pracownik pilnie poszukiwany – kto chce pracować w HoReCa?
Rozmowa 1:1
Jurek Sobieniak, szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni
Jakub Szymanek, dziennikarz, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl
9 listopada 2021 r. | 11.30-13.00 |
Formaty na fali – czy pandemia wykreowała nowych liderów handlu?
Dyskonty i supermarkety na fali, wszyscy liczący się gracze z ofertą omnichannel
Czy sklepy convenience nadal mogą liczyć na klientów impulsowych?
Gdzie teraz (nie) chodzi klient trafficowy?
Parki handlowe – wygodna i bezpieczna alternatywa dla dużych obiektów
Asortyment na fali, żelazne wsparcie sprzedaży
E-commerce w natarciu - zmiany na rynku magazynowym
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni:
Karol Kamas, dyrektor marketingu i rozwoju, Sodexo Benefits and Rewards Services Polska Sp. z o.o.
Oleksander Koliakin, dyrektor generalny ds. rynku detalicznego na Europę Środkowo-Wschodnią, Grupa Shell
Pedro Martinho, członek zarządu, Grupa Eurocash
Szymon Mordasiewicz, dyrektor komercyjny panelu gospodarstw domowych, GfK Polonia
Katarzyna Pyś-Fabiańczyk, Head of Industrial Services Hub, Savills
Jerzy Roguski, dyrektor ds. komercyjnych i rozwoju handlu, Żabka Polska
Moderacja:
Olimpia Wolf, dziennikarz, PortalSpozywczy.pl
9 listopada 2021 r. | 13.30-15.00 |
Handel nowej ery, czyli RetailTech
Technologiczny blitzkrieg (automatyzacja, cyfryzacja, robotyzacja obsługi klienta)
Customer experience w cyfrowym świecie
Sklep przyszłości – bezpieczny, dobrze zatowarowany, bezkontaktowy
Migracja do e-handlu B2B i B2C
Bezgotówkowo i cyfrowo – wpływ digitalizacji na płatności i rozliczenia
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.