Partnerzy portalu
Start-upy nagrodzone przez Carrefour zorganizowały "kolację przyszłości" Start-upy nagrodzone przez Carrefour zorganizowały "kolację przyszłości"

Start-upy nagrodzone przez Carrefour zorganizowały "kolację przyszłości"

Autor: Anna Wrona Data: 03 czerwca 2022 14:18

2 czerwca 2022 cztery polskie start-upy, które otrzymały grant od fundacji Carrefour - Planeat. Nielone, Food Jack, KuMin.Sys oraz Yoush, przedstawiły zastosowanie swoich produktów na warsztatach kulinarnych "Poznaj jedzenie przyszłości".

Warsztaty kulinarne w Polish Your Cooking

2 czerwca w studiu kulinarnym Polish Your Cooking przy ul. Długiej 44/50 w Warszawie pod wodzą Michała Piosika z foodtech.ac odbyły się warsztaty kulinarne. Zaproszeni goście zostali podzieleni na cztery drużyny i wspólnie przygotowali dania z produktów Planeat. Nielone, Food Jack oraz Yoush z wykorzystaniem wiedzy KuMin.Sys.

 

W menu znalazły się:

- ręcznie robione cavatelli al ragu z nielonym od Planeat
- tacosy z zamiennikiem tuńczyka od Food Jack,
- tofurnik z Yoush,
- zerowaste pulled-pork sandwich ze skórki od banana wsparte przez KuMin.Sys.

Warsztaty zorganizowali Youth Business Poland (YBP) foodtech.ac.

Redakcja horecatrends.pl też tam była. Piekłyśmy wspólnie z Yoush!

Carrefour zainwestował w 4 start-upy

Przypomnijmy, że fundacja Carrefour przekazała granty o łącznej wysokości 100 tys. euro czterem polskim startupom działającym w obszarze foodtech – Food Jack, KuMin.Sys, Nielone oraz Yoush.

Operatorami grantu są Fundacja Inkubator Technologiczny, która prowadzi program Youth Business Poland, oraz program akceleracyjny dla startupów foodtech.ac, w którym wzięły udział wszystkie cztery innowacyjne spółki. Pisaliśmy o tym TUTAJ

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz