Too Good To Go wchodzi do Lublina



www.horecatrends.pl - 04 listopada 2020 09:54


Od dziś mieszkańcy Lublina mogą oficjalnie włączyć się do walki z marnowaniem jedzenia, a także wesprzeć lokalną gastronomię dzięki Too Good To Go. W aplikacji dostępne są już paczki-niespodzianki z lubelskich restauracji, kawiarni, sklepów i cukierni, którym pod koniec dnia zostaje niesprzedane jedzenie.

Wśród miejsc, które dołączyły do rewolucji z Too Good To Go, znalazły się: Co Ludzie Powiedzą Café, Bistro u Kucharek, Kawałeczek, Fresh Sushi, Nie Wylej, W Chlebaku – Bistro, Mandragora oraz sieci: bp, Grycan, North Fish czy Olimp.

Lublinianie nie lubią wyrzucać jedzenia. W mieście funkcjonuje jadłodzielnia i Banki żywności, teraz arsenał walki z marnowaniem poszerza się o aplikację Too Good To Go. Dzięki aplikacji restauratorzy, właściciele piekarni, cukierni, sklepików i kawiarni mogą odetchnąć z ulgą. Szczególnie teraz, gdy sytuacja jest niepewna, sprzedaż każdej przygotowanej porcji jest wręcz niemożliwa, Too Good To Go połączy mieszkańców Lublina i okolic z ulubionymi miejscami, które na koniec dnia przygotują pyszną paczkę-niespodziankę ze świeżą, niesprzedaną danego dnia żywnością. Tym samym Lublin dołącza do rewolucji w niemarnowaniu, która zawitała już do Warszawy, Krakowa, Trójmiasta, Szczecina, Poznania, Łodzi, Wrocławia i Katowic.

- Dobrze wiemy, że nikt nie lubi wyrzucać jedzenia, zwłaszcza w tak wymagającym dla branży spożywczej czasie. Niestety bywa tak, że nawet najlepsze planowanie, nie jest w stanie ustrzec nas przed marnowaniem. Obecnie bardzo trudno jest przewidzieć zachowania klientów i dobrze oszacować zapotrzebowanie. Tutaj na ratunek przychodzi Too Good To Go. Dzięki aplikacji właściciele miejsc nie tylko nie marnują owoców swojej ciężkiej pracy, ale też nie tracą zainwestowanych pieniędzy. Cieszymy się, że Lublin dołączył do naszej inicjatywy. - podsumowuje Anna Kurnatowska, Country Managerka Too Good To Go.

{film;18879}