×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Trend na rynku koktajli i alkoholi idzie w kierunku souerów, orzeźwiających kompozycji (wideo)
fot. PTWP

Trend na rynku koktajli i alkoholi idzie w kierunku souerów, orzeźwiających kompozycji (wideo)

Autor: www.horecatrends.pl Opublikowano: 11 września 2018 14:57

- Polscy konsumenci i smakosze z roku na rok są coraz bardziej świadomi tego, co piją. Zwykła wódka z colą nie jest już modna. Trend na rynku koktajli i alkoholi idzie bardziej w kierunku souerów, świeżych, orzeźwiających, własnych kompozycji "radlerowych - mówi Damian Osiński, menedżer warszawskiego lokalu Cud nad Wisłą.

Co i jak piją Polacy? 

- O dziwo, obok tzw. souerów, nadal mohito cieszy się dużą popularnością i to mimo tego, że staramy się edukować gości, że na bazie mięty i rumu, istnieje cała masa innych kompozycji - mówi Damian Osiński.

Czy era starych dobrych shotów już minęła? 

- Shoty nadal mają swoich stałych zwolenników, jednak z roku na rok ich liczba spada. Myślę, że dzieje się tak ze względu na to, że goście po prostu chcą się delektować tym, co mają w kubeczkach - dodaje.

Cud nad Wisłą w 2018 r. świętuje swoje 9. urodziny. Lokal od lat kusi swoją lokalizacją oraz ofertą koktajlową ale i kulturalną, która przyciąga gości nad Wisłę.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz