×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Trzy wyroby mięsne z Polski wśród 50-ciu najlepszych na świecie
Kabanosy staropolskie, kiełbasa myśliwska i polędwica w popularnym rankingu; fot. shutterstock.com

Trzy wyroby mięsne z Polski wśród 50-ciu najlepszych na świecie

Autor: Paulina Piwowarek Data: 31 marca 2023 20:39

Kabanosy staropolskie, kiełbasa myśliwska i polędwica - to trzy wyroby mięsne z Polski, które znalazły się w rankingu 50 produktów z tej kategorii według użytkowników portalu Taste Atlas.

Polskie wyroby mięsne w rankingu Taste Atlas

Kabanosy staropolskie uplasowały się na 29. miejscu rankingu, kiełbasa myśliwska - na 33. a polędwica na 48. miejscu.

50 najlepszych mięs na świecie

W czołówce najlepszych mięs na świecie dominują produkty z Hiszpanii i Włoch, które zajęły aż 8 pierwszy pozycji z takimi przysmakami, jak: jamon iberico de bellota, lokalnymi prosciutto czy bresaola.

Na czym polegają rankingi Taste Atlas?

Taste Atlas to portal będący przewodnikiem turystycznym po tradycyjnych kuchniach, publikującym recenzje potraw i restauracji. Cyklicznie zamieszcza rankingi dotyczące m.in. najlepszych kuchni świata, najlepszych restauracji i potraw.

Ich wyniki są ogłaszane na podstawie głosowania internautów, przy czym system rozpoznaje głosy prawdziwe (śledzi inne wybory głosującego) od botów i osób, chcących sztucznie wpływać na wyniki. 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz