Kabanosy staropolskie, kiełbasa myśliwska i polędwica - to trzy wyroby mięsne z Polski, które znalazły się w rankingu 50 produktów z tej kategorii według użytkowników portalu Taste Atlas.
Kabanosy staropolskie uplasowały się na 29. miejscu rankingu, kiełbasa myśliwska - na 33. a polędwica na 48. miejscu.
W czołówce najlepszych mięs na świecie dominują produkty z Hiszpanii i Włoch, które zajęły aż 8 pierwszy pozycji z takimi przysmakami, jak: jamon iberico de bellota, lokalnymi prosciutto czy bresaola.
Taste Atlas to portal będący przewodnikiem turystycznym po tradycyjnych kuchniach, publikującym recenzje potraw i restauracji. Cyklicznie zamieszcza rankingi dotyczące m.in. najlepszych kuchni świata, najlepszych restauracji i potraw.
Ich wyniki są ogłaszane na podstawie głosowania internautów, przy czym system rozpoznaje głosy prawdziwe (śledzi inne wybory głosującego) od botów i osób, chcących sztucznie wpływać na wyniki.
Nie przegap najważniejszych wiadomości