Warszawski Festiwal Piwa organizowany jest od 2014 roku i ma swoją wiosenną i jesienna odsłonę. Prezentują się na nim najciekawsze polskie nowofalowe browary i najnowsze trendy w piwowarstwie.
Współcześni piwowarzy są nie tylko rzemieślnikami, ale wręcz artystami, pełnymi pasji, bezkompromisowymi, rzucają wyzwanie tradycji aby tworzyć genialne, nowoczesne piwa.
W tym roku jesienna edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa odbędzie się 13-15 października na Stadionie Legii.
- Warszawski Festiwal Piwa od początku swojego istnienia zyskał opinię najważniejszego wydarzenia poświęconego piwu rzemieślniczemu w Polsce. Odbywa się dwa razy w roku – edycja wiosenna otwiera sezon piwowarski, a jesienna stanowi jego podsumowanie. Trwa moda na piwa rzemieślnicze. Warzone przez pasjonatów, z surowców wysokiej jakości. Szybko przerodziła się w rewolucję: nowe browary rzemieślnicze połączyły piwowarską tradycję z nowoczesnością. Tworzą piwa ekstremalne, niezwykle pijalne, zaskakujące intensywnością smaku. Doświadczenie, po którym nie ma powrotu do świata pozbawionego smaku "piwa dla każdego" - informuje organizator na Facebooku.
Na miejscu można spróbować około 1000 piw uwarzonych przez najlepsze polskie browary. Na około 450 kranach rotują piwa klasyczne, nowofalowe i zwariowane eksperymenty. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.
- Warszawska street-foodowa tradycja liczy sobie ponad sto lat i od zawsze łączyła ze sobą smaki z całego świata. Kontynuujemy ją prezentując dania z 17 foodtrucków, które wyróżniają się oferując niezwykłe menu na każdą kieszeń. Poza wyjątkowym piwem oferujemy też inne rozrywki: darmowe gry planszowe i zręcznościowe, automaty do gry, flippery, wykłady i płatne, specjalistyczne degustacje MasterClass - informują organizatorzy Warszawskiego Festiwalu Piwa.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.