Kategoria win bezalkoholowych rozwija się bardzo dynamicznie i rok do roku odnotowuje dwucyfrowy wzrost.
- Bazą dobrego produktu bezalkoholowego jest po prostu dobre wino. W trakcie procesu eliminowania z niego alkoholu, powstaje nowy produkt – wino bezalkoholowe, ale baza jest zawsze taka sama. Jest to normalne, jakościowe wino gronowe - zapewnia Tomasz Potrzebowski, ekspert rynku wina w firmie Henkell Freixenet Polska
W trakcie gotowania na winie alkoholowym podczas podgrzewania alkohol wyparowuje. Jeśli wlejemy wino już bez alkoholu, nie musimy czekać aż on wyparuje i dodajemy po prostu smak wina.
Kategoria win bezalkoholowych rozwija się bardzo dynamicznie i rok do roku odnotowuje dwucyfrowy wzrost. - Jako firma widzimy zainteresowanie klientów tego typu produktami. Może świadczyć o tym np. fakt, że nasi partnerzy, klienci nie nadążają z uzupełnianiem półek po Mionetto 0% i odzew ze strony klientów jest naprawdę bardzo duży - dodaje Tomasz Potrzebowski.
Podobne zainteresowanie wzbudzało piwo bezalkoholowe. To kategoria, która procentowo zanotowała gigantyczne wzrosty, ale wzięły się one głównie stąd, że początkowo była bardzo niszowa. Dlatego wzrosty o kilkaset procent były naturalnym zjawiskiem. Jednak w całym wolumenie sprzedaży klienci nadal wybierają głównie klasyczne warianty piwa, z alkoholem.
Więcej czytaj na www.portalspozywczy.pl
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.