×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Wojciech Modest Amaro uczył dzieci gotować na Dobrych Koloniach
Wojciech Modest Amaro wziął udział w projekcie PZU Dobre Kolonie; fot. PZU

Wojciech Modest Amaro uczył dzieci gotować na Dobrych Koloniach

Autor: AW Data: 11 sierpnia 2022 13:43 | Aktualizacja: 14 sierpnia 2022 15:41

Wojciech Modest Amaro wziął udział w projekcie PZU Dobre Kolonie, gdzie uczył gotować dzieci z Polski i Ukrainy.

W ramach Dobrych Kolonii PZU przez całe lato odbywa się siedem wyjazdów integracyjnych dla dzieci polskich i ukraińskich z Dobrej Drużyny PZU oraz dla dzieci pracowników PZU w Ukrainie.

Łącznie we wszystkich turnusach weźmie udział ok. 300 dzieci.

Wojciech Modest Amaro uczy dzieci gotować

Na półmetku kolonii do ośrodka w krainie Wielkich Jezior przyjechał szef kuchni Wojciech Modest Amaro, który poprowadził wspólne gotowanie. Pod okiem szefa kuchni dzieci przygotowały: chłodnik ukraiński, pierogi z buraków z kapustą, chrupiącego indyka, pierogi z mięsem, gofry z sernikiem oraz morele z miodem i jałowcem.

- To sama radość, mogąc wraz z młodymi kucharzami, tak chętnymi do nauki wspólnie łączyć smaki kuchni polskiej, jak i ukraińskiej. Pokazaliśmy, że nie jest im od siebie tak daleko. Cieszę się, że mogłem aktywnie uczestniczyć w tym wydarzeniu, podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. Czuję, że każdy z uczestników wyniósł z dzisiejszych warsztatów dla siebie coś wartościowego – podkreśla Wojciech Modest Amaro.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz