Wojciech Modest Amaro wziął udział w projekcie PZU Dobre Kolonie, gdzie uczył gotować dzieci z Polski i Ukrainy.
W ramach Dobrych Kolonii PZU przez całe lato odbywa się siedem wyjazdów integracyjnych dla dzieci polskich i ukraińskich z Dobrej Drużyny PZU oraz dla dzieci pracowników PZU w Ukrainie.
Łącznie we wszystkich turnusach weźmie udział ok. 300 dzieci.
Na półmetku kolonii do ośrodka w krainie Wielkich Jezior przyjechał szef kuchni Wojciech Modest Amaro, który poprowadził wspólne gotowanie. Pod okiem szefa kuchni dzieci przygotowały: chłodnik ukraiński, pierogi z buraków z kapustą, chrupiącego indyka, pierogi z mięsem, gofry z sernikiem oraz morele z miodem i jałowcem.
- To sama radość, mogąc wraz z młodymi kucharzami, tak chętnymi do nauki wspólnie łączyć smaki kuchni polskiej, jak i ukraińskiej. Pokazaliśmy, że nie jest im od siebie tak daleko. Cieszę się, że mogłem aktywnie uczestniczyć w tym wydarzeniu, podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. Czuję, że każdy z uczestników wyniósł z dzisiejszych warsztatów dla siebie coś wartościowego – podkreśla Wojciech Modest Amaro.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.